Improfolk

Improfolk

AnJazz sammen med Improfolk og Musikk i Hedmark holder lørdag 11. mai et dagskurs for musikere og musikkinteresserte.

 

Improfolk handler om improvisasjon og samspill i band, med spesielt fokus på hvordan man kan bruke bl.a. norsk folkemusikk i en mer moderne bandsetting. Vi tenker oss aktive deltagere fra folkehøgskoler, høgskoler samt musikklærere i grunnskole, videregående skole og kulturskole, i tillegg til andre musikere. Kurset er også åpent for de som vil være passive observatører, slik deltagelse er gratis og rettes mot alle nevnte målgrupper.

 

Instruktører er Eple Trio, en jazztrio med utspring fra Norges Musikkhøgskole i Oslo, hvor medlemmene gjorde ferdig sin Mastergrad i improvisasjon/jazz utøvende i 2008. Bandet består av Andreas Ulvo (piano), Sigurd Hole (bass) og Jonas Howden Sjøvaag (trommer). Eple Trio spiller moderne jazz med innslag av bl.a. barokk og skandinaviske folketoner. Medlemmene spiller også med en rekke andre norske musikere, deriblant Jon Eberson og Mathias Eick. Sammen med Karl Seglem utgjør musikerne i Eple Trio ”Karl Seglem Acoustic Quartet”. Karl Seglem spiller saksofon og bukkehorn, er komponist og plateprodusent, og er å regne som en institusjon i norsk musikkliv. Han har utgitt en lang rekke innspillinger og har utviklet et sterkt personlig uttrykk hvor jazz og folkemusikk møtes i ulike besetninger. Seglem har mottatt en rekke priser, deriblant Buddyprisen 2010 og Årets Musikkpris 2012 fra Nopa for bestillingsverket “Som spor” til Vossajazz.

 

Om kursinnholdet:

 

  • - Kurset er åpent for alle instrumenter.
  • - Det vil bli jobbet med norsk tradisjonsmusikk eller relatert musikk som utgangspunkt for improvisasjon og samspill.
  • - Hvordan lytter man i en bandsetting? Hvordan forholder man seg til beat/groove, rytmikk og harmonikk i samspill med andre? Hvordan arrangerer man låter i et band? Disse og lignende problemstillinger vil bli belyst i løpet av kurset.

- Deltakerne deles inn i fungerende band, kanskje også sammen med instruktørene (dette avhenger av hvilke instrumenter de ulike deltagerne spiller).

 

Kurset holdes på samme scene som AnJazz-konsertene blir avholdt på kveldstid, og avsluttes med en liten konsert hvor både instruktører og deltagere vil delta. Senere på kvelden blir det en egen konsert med Karl Seglem Acoustic Quartet på samme scene, denne konserten vil være gratis for aktive deltagere.

 

Improfolk ble holdt første gang i 2012 på Camp Bjøntegaard i Rendalen med konserter både i Rendalen og under Festspillene i Elverum. Kurset ble en stor suksess, og inkluderer nå også Anjazz 2013.

 

Kursavgift: 1000 kr

 

Påmelding og faglige/kunsteriske spørsmål:
Sigurd Hole, tlf. 9952 5574
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.sigurdhole.no
www.improfolk.no

 

Spørsmål om overnatting, mm:
Anja Katrine Tomter, tlf: 9171 1075
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.anjazz.no