AnJazz UNG / Hematt

 
Jazzworkshop ANJAZZ UNG i samarbeid med Hamar Jazzklubb.
 
Også under årets Anjazz vil vi arrangere jazzseminar for unge mellom 14 og 20 år under ledelse av instruktør Olav Slagsvold.
Her vil vi invitere unge som er nysgjerrig på jazz og improvisasjon og som har lyst til å lære mer om dette sammen med andre likesinnede. En unik mulighet til å bli inspirert av jazzmusikk og improvisasjon og ha det gøy i samspill. Seminaret vil munne ut i en konsert på ettermiddagen der resultatet fra dagens jobbing vil bli presentert.
 
Instruktør Olav Slagsvold er utdannet ved Jazzlinja ved NTNU i Trondheim og er en ettertraktet saksofonist samt at han til daglig jobber i kulturskolen i Elverum og musikklinja på Stange videregående Skole.
 
Hamar Teater, søndag 13.05 seminar 10-15, konsert kl 16.00.
 
 
Hematt:
Under konseptet "Hematt" så inviteres lokale artister på egen scene.
 
For AnJazz er det også viktig å ta vare på det lokale jazzmiljøet. Det finnes mange musikere som spiller jazz i ulike sammenhenger i Hamar-området.
Derfor får disse en egen scene under festivalen. Denne har vi kalt Hematt-scenen, og her vil det bli fire konserter i løpet av torsdag og fredag under
festivalen. Utøverne har i hovedsak lokal tilknytning enten de holder til i området, eller kommer hemmat på besøk under festivalen.
 
Det er absolutt verdt å legge turen innom salongen i Hamar teater for å høre på disse dyktige lokale artistene.
 
Program:
 
John Butcher & Ståle Liavik Solberg
John Butcher & Ståle Liavik Solberg
 
Den engelske saksofonveteranen John Butcher og den fremadstormende norske trommeslageren og hamarsingen Ståle Liavik Solberg kommer for å besøke hemmat-scenen under Anjazz. Det tegner til ett grenseløst møte. For å beskrive ett slik møte bruker vi Tor Hammerø og hans omtale av CD´en – So Beautiful, It starts to rain- Her har vi med to lyttende sjeler å gjøre som vil ta både seg sjøl, oss og musikken videre. Det er tøft, det er spennende, det er annerledes. Det er ikke musikk for sarte og nervesvake sjeler, men kanskje likevel: de som gjerne vil utfordre seg sjøl kan så absolutt gjøre det sammen med John Butcher og Ståle Liavik Solberg.
«De tre sporene «So beautiful», «It starts» og «To rain» springer ut på hvert sitt vis. Denne utgivelsen styrker meg i troen på improvisasjonsmusikkens vitalitet og fornyelsesevne.» -JazzNytt-
 
John Butcher saksofon , Ståle Liavik Solberg trommer
 
Salongen, Hamar Teater, torsdag 11.05 kl 19.00
 
 
 
 
Feenix Foundation
Feenix Foundation
 
Feenix Foundation er en avantgarde gitartrio fra Hedmark. De er aktuelle med den ferske plata, "Efter det som er passert", som ble sluppet 7. mars. Om musikken sier de selv: Musikken vår kan best skildres ved å sammenlikne den med vårt hjem, Hedmark, og vårt livs vann – Mjøsa. Der man andre steder har dype fjorder og høye fjell, virkelig iøynefallende kontraster som likesom slår pusten ut av en, er Hedmark kontemplativt og fylt av en idyllisk drøms ro. Slik er også Feenix Foundation: selv om vi tidvis kan være eksplosive og øredøvende, er det roen og drømmen som er vår virkelighet. 
 
Eilif Guldvog Hartvedt - gitar, Mats Lillehaug - trommer, Simen Wie - bass
 
Salongen, Hamar Teater, torsdag 11.05 ca. kl 21.30
 
 
 
 
Dream Steppers
Dream Steppers
 
Dream Steppers er et splitter nytt jazzband bestående av musikere fra Hamar-regionen.
 
Bandet ble startet med utgangspunkt i saksofonistguru John Pål Inderbergs besøk på Hamar Jazzklubb i mars. Der holdt bandet konsert med Indreberg som solist. Bandet stortrives med å spille sammen og spiller videre til glede for nye lyttere. Musikken tar utgangspunkt i 50-tallets cooljazz og arven etter musikere som Inderberg har samarbeidet med som for eksempel Lee Konitz, Warne Marsh, Lennie Tristano og Lars Gullin.
 
 
 
Olav Slagsvold – saxofon              
Espen Rui – piano
Aksel Westlund – gitar
Morten Strypet - bass
Mats Lillehaug - trommer
 
Salongen, Hamar Teater, fredag 12.05 kl. 20.00
 
 
Briskebyen Lyttemannslag
Briskebyen Lyttemannslag
 
Briskebyen Lyttemannslag spilte sine første konserter høsten 2016. Opprinnelsen til Briskebyen Lyttemannslag er historien om skrivebordsskuffen som sprengtes. Etter nærmere 30 år som freelancemusiker, plateprodusent, arrangør og teaterkomponist viste det seg at det ikke lenger var plass til alt Frode Berntzen hadde puttet i skrivebordsskuffen i årenes løp. Skuffen brast og det som kom ut forlangte å bli tatt på alvor.. ! Berntzen kontaktet musikere han lenge hadde hatt lyst til å spille mer sammen med og la fram ideen og dermed var det et band! Bandet spiller i all hovedsak Berntzens komposisjoner ispedd noen få coverlåter du antagelig ikke har hørt før. Sjangermessig spenner dette fra gitartrio-jazz via viser med jazz-arrangementer til mer rockete greier. For tiden jobbes det i StudioEner med bandets debutalbum og det kan se ut til at det kommer en singel allerede på forsommeren.
 
Anne Bolette Stang Eng – vokal
Mats Lillehaug – trommer/kor
Helge Harstad - bass/kor
Frode Berntzen – gitar/kor
 
Salongen, Hamar Teater, fredag 12.05 kl. 22.30