Loading...

Andreas Wildhagen Kvartett

Denne nyoppstartede kvartetten så dagens lys i juni 2021, og interesserte kan allerede begynne å glede seg til en utgivelse som er innspilt og på vei. Bandet spiller sin første konsert på Anjazz, og har for anledningen vibrafon istedenfor piano - Rob Waring erstatter Anja Lauvdal.

Musikken er skrevet av trommeslager Andreas Wildhagen, som har lagt til rette for et musikalsk uttrykk som har som mål å oppløfte lytteren. Musikerne er nøye satt sammen for sine egenskaper for å utfylle hverandre, og fokuset ligger på interaksjon, energi og oppdagelse i øyeblikket.

Uttrykket gir alle stemmene i bandet like mye rom og ansvar, og følger slik sett et kollektivt ideal. Samtidig bedrives det ingen innskrenkning av individets frihet til å stå fram som ledere når musikken og øyeblikket kaller for det.

 

Andreas Wildhagen (f. 1988) er født og oppvokst i Oslo. Han er trommeslager og komponist, og har etablert seg på den norske og internasjonale musikkscenen siden 2008, spesielt i miljøet for jazz - og improvisasjonsmusikk.

Sommeren 2012 under Moldejazz ble han vinner av Jazzintro "Årets unge jazzmusikere" med bandet Mopti. Andreas har siden turnért med en lang rekke band og prosjekter på klubber og festivaler i Skandinavia, Europa, USA, Canada, Brazil, Etiopia, Japan, Taiwan og Malaysia. Blant de mest aktive bandene er Paal Nilssen-Love Large Unit, Jonas Cambien trio, Nakama og Finity. Han ga ut sitt første soloalbum på Nakama Records 31. oktober 2016. Han har så langt spilt på 31 utgivelser.

Kveldens besetning:
Kasper Skullerud Værnes - saxofon
Rob Waring - vibrafon
Adrian Fiskum Myhr - bass
Andreas Wildhagen - trommer

Foto: Sanskriti Shresta.