Loading...

Ane Brun

Ane Brun har hatt en eventyrlig reise som artist siden debutalbumet ”Spending Time with Morgan” i 2003. Sekserene har blitt trillet tett etter ei lang rekke bestselgende album og fantastiske konserter. Lørdag 7. mai kommer hun med sitt svenske band til AnJazz.

Brun har med seg sitt nye album "When I’m Free" i bagasjen. På kveldens konsert kan du forvente godbiter fra denne, samt høydepunkter fra hele hennes karriere.

Debuten Spending Time With Morgan kom i 2003. De aller fleste utgivelsene har havnet på topp fem på salgslistene i Norge, og flere av dem har gjort det like sterkt i Sverige. Hun er født i Molde, men har bodd i Sverige siden før gjennombruddet. Brun har gjort vellykkede innspilinger sammen med Madrugada, Ron Sexsmith, Teitur og Peter Gabriel. I tillegg har hun turnert med sistnevnte.  Ane Brun har en av Skandinavias mest markante stemmer, og samler et stadig større konsertpublikum utenlands. De siste ukene har hun trukket fulle hus i Paris, Roma og Istanbul.

Irish Times skrev dette om det nyeste albumet: "– Distinctive, spontaneous (and immeasurably confident with it), as well as possessing a crystal-clear voice, she sets a beguiling soul/jazz trap from which there is no escape."Aftenposten: "– Ane Brun er en av disse sjeldne utøverne som er i konstant artistisk progresjon, stadig på søken etter nye kunstneriske måter å foredle sitt musikalske uttrykk."

Ane Brun holder kun fire konserter i Norge i år, og AnJazz er i selebert selskap med MoldeJazz og Øya-festivalen. Men først kommer hun altså til AnJazz – Hamar Jazzfestival.

Sted: Hamar kulturhus
Tidspunkt: 07.05.2016 kl. 18.00