Loading...

AnJazz kickoff - JazzKino og konsert!

Vi varmer opp til årets festival og lanserer vårt nye konsept JazzKino i samarbeid med Hamar Kino!

Bli med på en reise til Brasil med filmen THEY SHOT THE PIANO PLAYER - Et fargerikt og animert kjærlighetsbrev til den verdenskjente musikkbevegelsen bossa nova med minikonsert av TRIO DE JANEIRO i forkant av filmen!


They Shot the Piano Player:

Når musikkjournalisten Jeff Harris leser seg opp på bossa nova-sjangeren, oppdager han pianisten Francisco Tenório Júnior. Han var en av Brasils ledende jazzmusikere på 70-tallet og forsvant sporløst i Argentina på turné. Forført av Tenórios talent og tragiske skjebne blir Jeff besatt av å løse mysteriet. «They Shot the Piano Player» fanger en flyktig tid med kreativ frihet i latin-amerikansk historie, rett før kontinentet ble oppslukt av totalitære regimer. Sprudlende animasjon personifiserer den livlige musikken og er et glimrende fortellergrep for å visualisere hvordan Brasils største jazzpianist ble et offer for politisk vold.

Jeff Harris, med stemmen til Jeff Goldblum, er ikke en ekte person, men handlingen og menneskene han intervjuer er det. Filmen er laget av Javier Mariscal og Fernando Trueba, teamet bak den kritikerroste vakre 40-talls animasjonsfilmen Chico & Rita om cubansk jazz. Fernando Trueba ble kjent med den brasilianske pianisten Francisco Tenorio Júnior i en platebutikk for tjue år siden der han hørte en pianosolo på en gammel bossa nova-plate. Trueba ble så betatt av musikken at han søkte Tenorio på nettet for å se hva annet han hadde gjort, og ble forferdet over å se at han ikke hadde gjort noe på nesten tretti år fordi han forsvant i 1976 mens han var på turné i Buenos Aires.


Trio de Janeiro:

Tom Lund og Anne-Marie Giørtz har samarbeidet siden tidlig 80-tall, og utgjør kjernen i Trio de Janeiro. Disse to har gjennom mer enn 3 tiår samarbeidet med en rekke profilerte med-musikere. På repertoaret står det som alltid elegant brasiliansk bossa nova, samba og choro.

De spilte på AnJazz for 10 år siden og nå er de tilbake med kjernen i bandet! Herved ønskes altså alle velkommen til en ettermiddag hvor «den typiske brasilianske aroma av rufsete sjarm og lekende omtrentlig nøyaktighet» står i høysetet.

 


Anne-Marie Giørtz - vokal

 


Tom Lund - gitar

 

 

Sjanger: Animasjon / Drama
Spilletid: 1 t. 43 min.
Nasjonalitet: Spania
Produksjonsår: 2023
Språk: Engelsk, Spansk, Portugisisk
Regi: Javier Mariscal, Fernando Trueba
Skuespillere: Roberta Wallach, Tony Ramos,
Caetano Veloso, Gilberto Gil,
Alejandra Flechner, Jeff Goldblum
Aldersgrense: 12 år

 

4. mai
KL 16:30
Hamar Kino
KR 350,-
https://checkout.ebillett.no/205/events/143519/purchase/setup?kanal=fw