Loading...

Hematt: Briskebyen Lyttemannslag


Jazzworkshop ANJAZZ UNG i samarbeid med Hamar Jazzklubb.
 

Også under årets Anjazz vil vi arrangere jazzseminar for unge mellom 14 og 20 år under ledelse av instruktør Olav Slagsvold.Her vil vi invitere unge som er nysgjerrig på jazz og improvisasjon og som har lyst til å lære mer om dette sammen med andre likesinnede. En unik mulighet til å bli inspirert av jazzmusikk og improvisasjon og ha det gøy i samspill. Seminaret vil munne ut i en konsert på ettermiddagen der resultatet fra dagens jobbing vil bli presentert. 

Instruktør Olav Slagsvold er utdannet ved Jazzlinja ved NTNU i Trondheim og er en ettertraktet saksofonist samt at han til daglig jobber i kulturskolen i Elverum og musikklinja på Stange videregående Skole. 

Hamar Teater, søndag 13.05 seminar 10-15, konsert kl 16.00.  

Hematt:
Under konseptet "Hematt" så inviteres lokale artister på egen scene. 

For AnJazz er det også viktig å ta vare på det lokale jazzmiljøet. Det finnes mange musikere som spiller jazz i ulike sammenhenger i Hamar-området. Derfor får disse en egen scene under festivalen. Denne har vi kalt Hematt-scenen, og her vil det bli fire konserter i løpet av torsdag og fredag underfestivalen. Utøverne har i hovedsak lokal tilknytning enten de holder til i området, eller kommer hemmat på besøk under festivalen. 

Det er absolutt verdt å legge turen innom salongen i Hamar teater for å høre på disse dyktige lokale artistene. 

Briskebyen Lyttemannslag

Briskebyen Lyttemannslag

Briskebyen Lyttemannslag spilte sine første konserter høsten 2016. Opprinnelsen til Briskebyen Lyttemannslag er historien om skrivebordsskuffen som sprengtes. Etter nærmere 30 år som freelancemusiker, plateprodusent, arrangør og teaterkomponist viste det seg at det ikke lenger var plass til alt Frode Berntzen hadde puttet i skrivebordsskuffen i årenes løp. Skuffen brast og det som kom ut forlangte å bli tatt på alvor.. ! Berntzen kontaktet musikere han lenge hadde hatt lyst til å spille mer sammen med og la fram ideen og dermed var det et band! Bandet spiller i all hovedsak Berntzens komposisjoner ispedd noen få coverlåter du antagelig ikke har hørt før. Sjangermessig spenner dette fra gitartrio-jazz via viser med jazz-arrangementer til mer rockete greier. For tiden jobbes det i StudioEner med bandets debutalbum og det kan se ut til at det kommer en singel allerede på forsommeren. 

Anne Bolette Stang Eng – vokal
Mats Lillehaug – trommer/kor
Helge Harstad - bass/kor
Frode Berntzen – gitar/kor 

Salongen, Hamar Teater, fredag 12.05 kl. 22.30