Loading...

Hematt: John Butcher & Ståle Liavik Solberg

Jazzworkshop ANJAZZ UNG i samarbeid med Hamar Jazzklubb. 

Også under årets Anjazz vil vi arrangere jazzseminar for unge mellom 14 og 20 år under ledelse av instruktør Olav Slagsvold.Her vil vi invitere unge som er nysgjerrig på jazz og improvisasjon og som har lyst til å lære mer om dette sammen med andre likesinnede. En unik mulighet til å bli inspirert av jazzmusikk og improvisasjon og ha det gøy i samspill. Seminaret vil munne ut i en konsert på ettermiddagen der resultatet fra dagens jobbing vil bli presentert. 

Instruktør Olav Slagsvold er utdannet ved Jazzlinja ved NTNU i Trondheim og er en ettertraktet saksofonist samt at han til daglig jobber i kulturskolen i Elverum og musikklinja på Stange videregående Skole. 

Hamar Teater, søndag 13.05 seminar 10-15, konsert kl 16.00.  

Hematt:
Under konseptet "Hematt" så inviteres lokale artister på egen scene. 

For AnJazz er det også viktig å ta vare på det lokale jazzmiljøet. Det finnes mange musikere som spiller jazz i ulike sammenhenger i Hamar-området. Derfor får disse en egen scene under festivalen. Denne har vi kalt Hematt-scenen, og her vil det bli fire konserter i løpet av torsdag og fredag underfestivalen. Utøverne har i hovedsak lokal tilknytning enten de holder til i området, eller kommer hemmat på besøk under festivalen. 

Det er absolutt verdt å legge turen innom salongen i Hamar teater for å høre på disse dyktige lokale artistene. 

John Butcher & Ståle Liavik Solberg

John Butcher & Ståle Liavik Solberg

Den engelske saksofonveteranen John Butcher og den fremadstormende norske trommeslageren og hamarsingen Ståle Liavik Solberg kommer for å besøke hemmat-scenen under Anjazz. Det tegner til ett grenseløst møte. For å beskrive ett slik møte bruker vi Tor Hammerø og hans omtale av CD´en – So Beautiful, It starts to rain- Her har vi med to lyttende sjeler å gjøre som vil ta både seg sjøl, oss og musikken videre. Det er tøft, det er spennende, det er annerledes. Det er ikke musikk for sarte og nervesvake sjeler, men kanskje likevel: de som gjerne vil utfordre seg sjøl kan så absolutt gjøre det sammen med John Butcher og Ståle Liavik Solberg. «De tre sporene «So beautiful», «It starts» og «To rain» springer ut på hvert sitt vis. Denne utgivelsen styrker meg i troen på improvisasjonsmusikkens vitalitet og fornyelsesevne.» -JazzNytt- 

John Butcher saksofon
Ståle Liavik Solberg trommer 

Salongen Hamar Teater, torsdag 11.05 kl 19.00