Loading...

AnJazz Weekend 2.-3. oktober

AnJazz – Weekend 2.-3. oktober

Allikevel er vi stolte og glade for å kunne presentere AnJazz – Weekend 2.-3. oktober 2020
Konsertene vil bli arrangert på Hamar Teater. Tunekompaniet som driver Hamar Teater har god rutine på arrangementer også i tøffe koronatider og sammen med AnJazz skal alle føle seg trygge på at smittevernsreglene blir godt håndtert.

 

På programmet står Solveig Slettahjell Quartet, Harpreet Bansal Band og Helge Lien Trio.

 

Fredag 2.oktober klokka 19.00

Solveig Slettahjell Quartet

Pris: 360.-

 

Solveig Slettahjell er en av Norges mest folkekjære artister og låtskrivere. Helt siden starten med Slow Motion Orchestra for snart tjue år siden har hun laget musikk og gitt ut plater som treffer folk midt i hjertet. Standarder og salmer blir tolket og formidlet som om det var hennes egne låter, alltid med en enorm tilstedeværelse og musikalitet! Tanken på å sette sammen et helt nytt band har ligget der lenge, og nå har hun samlet sitt eget drømmelag av musikere. Solveig Slettahjell Quartet plukker juveler fra jazztradisjonens romslige smykkeskrin og monterer dem elegant sammen med nyskrevne sanger. Med andre ord akkurat det vi vil ha! I januar i år gikk kvartetten i studio for å spille inn det som blir Solveigs fjortende album.

 

Solveig Slettahjell – vokal, Andreas Ulvo – piano, Trygve Waldemar Fiske – bass, Pål Hausken – trommer

 

 

Lørdag 3.oktober klokka 18.00

Harpreet Bansal Band

Pris: 320.-

 

 

Norsk-indisk stjernefiolinist med eget band til AnJazz

– et av de mest interessante ensemblene på den norske og internasjonale jazzscenen for tiden. Harpreet Bansal er en norsk-indisk fiolinist og komponist som har høstet stor internasjonal anerkjennelse for sin dypt personlige tolkning av den indiske raga-tradisjonen.

Harpreet Bansal Band var nominert til spellemannsprisen i åpen klasse i fjor med platen “Samaya” og i år kommer de med ny plate. Vi gleder oss svært til å få oppleve dette dyktige og spennende ensemblet under AnJazz 2020.

I bandet har Harpreet Bansal samlet et knippe av sine absolutte favorittmusikere, en fargerik og dynamisk blanding av sterke musikalske personligheter som tilfører ragaen nye dimensjoner med elementer fra bl.a. jazz, impro og persisk musikk. Harpreet og bandet skaper sammen et musikalsk uttrykk som veksler mellom meditative landskaper og virtuos lekenhet, improvisert spontanitet og høy presisjon.

 

Harpreet Bansal – fiolin, Javid Afsari Rad – santur, Vojtech Prochazka – harmonium, Andreas Bratlie – tablas, Adrian Fiskum Myhr – kontrabass

Foto: Nabeeh Samaan

 

 

Lørdag 3. Oktober klokka 20.00

Helge Lien Trio

Pris: 360.-

KJØP BILLETTER HER

 

 

Helge Lien – piano, Johannes Eick – bass, Knut Aalefjær – trommer

Helge Lien Trio er et av de mest markante ensemblene innen norsk jazz i nyere tid. I 2019 kunne trioen se tilbake på 20 svært aktive og produktive år. En kontinuerlig kreativ og musikalsk utvikling har gitt både nasjonal og internasjonal anerkjennelse. Siden gjennombruddet med ”Hello Troll” i 2008 har Helge Lien konsentrert seg om egne komposisjoner og samtidig gitt stor plass til bandmedlemmenes egenart. I 2020 endres bandet igjen, og trioens fjerde variant består av Knut Aalefjær på trommer og Johannes Eick på bass. Når trioen nå går inn i neste fase, skjer det med masse ny energi og overskudd. Trioens kjennetegn er som alltid sterke komposisjoner, store dynamiske spenn, lekne improvisasjoner, musikalsk nærvær og nerve.

Helge Lien Trio fikk Spellemannprisen for albumet ”Hello Troll” (2008), og var også nominert i 2002 med albumet ”Spiral Circle”, i 2011 med ”Natsukashii” og i 2017 med ”Guzuguzu”. De har spilt konserter i Japan, Korea, Canada, Tyskland, Belgia, Russland, Luxembourg, Romania, Polen, Sverige og Danmark, samt gjestet de fleste norske jazzfestivaler, bl.a Moldejazz, Nattjazz, Maijazz og Kongsberg Jazzfestival.

Helge Lien mottok i 2008 Kongsberg Jazzfestivals Store Musikerpris (DnB NOR-prisen) og i 2007 Hansaprisen for sitt arbeid med dette ensemblet.

Foto: CF Wesenberg