Loading...

AnJazz Workshop

AnJazz – Hamar Jazzfestival inviterer til jazzworkshop 25.–26. september!

Som en del av festivalen arrangeres AnJazz Workshop UNG i samarbeid med Toneheim Folkehøgskole for unge musikere 25. og 26. september, med tre profesjonelle jazzutøvere som instruktører. Gjennom to dagers workshop vil deltagerne kunne fordype seg i temaer som improvisasjon, samspill, jazzteori og sjangerforståelse, gehørspill, kreativitet og inspirasjon. Deltagerne vil fordeles i bandgrupper og sammen med instruktørene øve inn et kort repertoar til workshopens avslutningskonsert søndag ettermiddag.

AnJazz har invitert tre meritterte jazzutøvere som instruktører til årets workshop. Anja Skybakmoen, Jo F. Skaansar og Thomas Johansson er alle svært anerkjente utøvere og har egne karrierer i tillegg til å medvirke i en rekke ensembler på den norske jazzscenen.

Anja, Jo og Thomas leder hvert sitt ensemble gjennom workshop-helgen.

Workshopen vil finne sted på Toneheim Folkehøgskole 25. og 26. september, og gjennomføres i tråd med gjeldende smittevernrutiner.

Alle instrumentalister og vokalister i alderen 15–22 er velkommen til å søke plass på workshopen, men man må ha spilt noen år og kjenne instrumentet/stemmen sin godt. Workshopen er gratis, men har begrenset plass. Det lønner seg å være tidlig ute med å melde seg på, her er det først til mølla!

Har du lyst til å delta? Send en epost til post@anjazz.no hvor du forteller litt om deg selv; alder, musikalsk bakgrunn/utdanning, hva slags instrument du spiller, om du har mulighet for å ta med eget instrument/utstyr, etc. Er du under 18 år må du også oppgi kontaktinformasjon til foresatt. Du er påmeldt da du har fått en bekreftelse tilbake fra AnJazz på epost.

Velkommen til workshop!

 

Anja Skybakmoen er sanger, komponist/tekstforfatter, pedagog og arrangør. Hun har mastergrad i jazz- og improvisert musikk fra Norges Musikkhøgskole og jobber til daglig som musikalsk ansvarlig i Fargespill Oslo og er frilans musiker. Anja har gitt ut tre soloalbum og er medlem i vokalgruppen Pitsj. Anja har jobbet mye som sanglærer en til-en og holdt mange ulike workshops for sangere, band og kor i alle aldre, i blant annet samspill, mikrofonteknikk, rytmikk og improvisasjon.

Thomas Johansson er trompetist og komponist med masterutdanning fra Norges Musikkhøgskole, og er en aktiv del av den unge norske jazzscenen. Han driver Cortex sammen med Ola Høyer, og skriver også all musikken til bandet. Cortex har sluppet seks meget kritikerroste album samt gjennomført massive turnéer i Japan, USA, Europa og Norge. Thomas er også et aktivt medlem av flere sterke ensembler, og han har blant annet skrevet bestillingsverk til Scheen Jazzorkester. Thomas driver plateselskapet Tammtz Records og utga sin første soloplate kalt ”Home Alone” i 2017. I tillegg er han trompetlærer på musikklinja ved Skien Videregående Skole.

Jo Fougner Skaansar er bassist, komponist og psykolog utdannet fra Jazzlinja ved NTNU, Norges Musikkhøgskole og Universitetet i Oslo. Han jobber med band og artister i inn- og utland, mest innen jazz og folkemusikk. Jo har gitt ut to album under eget navn (siste utgivelse er «Fange av mi tid» fra 2019), og har ellers medvirket som el- og kontrabassist på over 50 plateutgivelser. Han har spilt med artister som Kenny Wheeler, Ulf Wakenius, Trygve Seim, Sinikka Langeland, LILJA, Gjermund Larsen, Beady Belle, Jon Christensen, Steve Dobrogosz, Trondheim Jazzorkester og Hot Club de Norvege. Skaansar jobber også som klinisk psykolog og har dessuten vært gjesteforsker ved RITMO Senter for tverrfaglig forskning på rytme, tid og bevegelse ved Universitetet i Oslo.