Loading...

Anthony Strong

Anthony Strongs første Norgesbesøk i forbindelse med ny plate blir på AnJazz, onsdag 10. mai.

Tenk deg en blanding av Jamie Cullum, Michael Bublé, Frank Sinatra og Georgie Fame - Anthony Strong er en suveren jazzartist med swingvibber til fingerspissene. Bli med på konsert og smil hele veien fra konsertstart til du tusler hjem etterpå.

Anthony Strong er utdannet ved Royal Academy of Music, Purcell School of Music og Guildhall School of Music & Drama. Han finansierte studiene med spillejobber og spilte med navn som Beverley Knight og Kyle Eastwood. Strong gjorde seg også bemerket i rollen som Jerry Lee Lewis i West End-showet ”Million Dollar Quartet”, og kort tid etter studiene dukket han opp i eget navn på klubber som Pizza Express Jazz Club og 606 Jazz Club .

I 2009 platedebuterte Anthony Strong med ”Guaranteed!”, og han ble raskt kjent for et større publikum da han kom inn på spillelistene til BBC Radio og Jazz FM, samt spilte for et utsolgt hus under London Jazz Festival i 2010. Året etter kom EP-en ”Delovely” som banet veien for spillejobber over hele Europa inkludert et svært vellykket besøk på AnJazz i Hamar i 2012. Strong fikk platekontrakt med det ikoniske franske plateselskapet Naïve Records i 2012, og første utgivelse derfra er årets ”Stepping Out”.

For tiden spiller Anthony Strong for fulle hus på klubber og festivalscener over hele Europa, og han når stadige flere med sin blanding av standardlåter og egne komposisjoner i den britiske tradisjonen etter Georgie Fame og Jamie Cullum.

Anthony Strong (piano/vokal)
Spencer Brown (bass)
David Ingamells (drums)
Nick Fitch (guitar)