Loading...

Big Easy Band og Turnékompaniet: Musikk og tekster fra Peer Gynt.

Big Easy Band og Turnékompaniet, AnJazz 2011.

Edvard Griegs verdenskjente Peer Gynt-musikk arrangert av Duke Ellington, Billy Strayhorn og Helge Hurum spilles av Big Easy Band.

I tillegg framfører Turnékompaniet utdrag av Henrik Ibsens Peer Gynt-tekster på en røff og frodig måte. (Jada, også Bukkerittet er med!).

Big Easy Band er et storband for hele Hedemarken med medlemmer fra regionen. Bandet ledes av Baard Melhus og har nettopp gjennomført et “afrokubansk” prosjekt med Knut Kristiansen og Birger Sulsbrück. Dette Peer Gynt-prosjektet ble spillt i høst og settes nå opp igjen under AnJazz etter mange oppfordringer.

Storbandversjonene av PeerGynt-musikken er godt kjent men spilles ikke så ofte. Bandet har valgt å bruke flere arrangørers versjoner og musikken framføres i dramaturgisk riktig rekkefølge selvfølgelig!

På fjorårets konsertprosjekter samarbeidet bandet med Palle Wagnberg, Frode Alnæs og Birger Carlsen. Turnékompaniet består av søsknene Kippersund som også driver Hamar Teater hvor mye av AnJazz foregår. De jobber med godt og solid tekstbasert teater, både i egenproduksjoner og gjennom driften av flere barne- og ungomsteatergrupper. Og ja, de kan sin Peer Gynt!

Her får du muligheten til å høre utdrag fra Henrik Ibsens originaltekster framført av profesjonelle skuespillere blandet med de berømte storbandarrangementene.