Loading...

Come Shine m/Vold & Reiersrud

I 2014 slapp den gjenforente kvartetten Come Shine comebackalbumet «Red and Gold» med en storslagen releasekonsert og flere gjesteartister, på hovedscenen i Den Norske Opera. I månedene som fulgte har de reist land og strand rundt som kvartett, til tilbakemeldinger som forteller at Come Shine er blant landets aller beste liveband. 

Releasekonserten i Operaen var fullsatt, magisk og uforglemmelig. Når Come Shine i 2015 tar med seg noen av gjestene på utvalgte konserter, kan enda flere få oppleve dette spesielle samarbeidet.

Vold og Reiersrud er blant Norges største scenepersonligheter og trenger knapt noen presentasjon. På scenen med Come Shine forsterker de to både den mørkere og mer groovy slagsiden Come Shine har utviklet etter comebacket, og den jazzpoetiske arven som ligger i Come Shines fokus på tekster og fortellinger. 

Come Shine er blant de største norske jazzsuksessene i nyere tid. Helt siden starten i 1998 har de håndtert “den store amerikanske sangboka” med kreativitet og finesse, til glede både for folk som “ikke visste at de likte jazz” og etablerte jazzelskere. Kvartetten er nok blant de bandene i Norge som har størst aldersspenn i sitt konsertpublikum, fra tenåringer til åttiåringer. 

Etter seks år med suksess og omfattende turnéer, Spellemannpris, samarbeid med KORK, TrondheimSolistene og andre ensembler og artister, la Come Shine opp i 2004. To korte gjenforeninger i 2010 og 2011 fikk dem på andre tanker. Siden 2012 har de jobbet med nytt repertoar. Oppskriften er den samme som før: Gjenfortelling av gamle slagere, med et fritt valg av virkemidler. Come Shine skyndte seg langsomt, for å videreutvikle sin sound og bygge opp et helt nytt repertoar. I mars 2014 ble bandets fjerde album «Red and Gold» sluppet. Albumet har mottatt strålende kritikker fra et samlet anmelderkorps.

Foto av Jan Erik Vold ved Ulla Montan

Erlend Skomsvoll – piano og arr.
Live Maria Roggen – sang
Sondre Meisfjord – bass
Håkon Mjåset Johansen – trommer 
MED GJESTER:
Jan Erik Vold – dikt og stemme
Knut Reiersrud – gitar  

Sted: Hamar Teater, Teatersalen
Tidspunkt: 08.05.2015 kl. 20.30