Loading...

Eberson

I forbindelse med Jon og Marte Eberson siste plate «Between Two Worlds» er far og datter pluss et fantastisk band blir en av høydepunktene under AnJazz dette året!

Det var pandemien som ga støtet til innspillingen. Da Norge ble nærmest nedstengt, stanset også det meste av kunstnerisk og kulturell aktivitet. Isteden for å sitte med henda i fanget, foreslo Jon at han og Marte skulle gå i studie og lage ny musikk. Det ble en forløsende kreativ reise!

I tillegg til duoen er Aksel Skalstad med på trommer, Jo Berger Myhre på bass og Rune Arnesen på perkusjon. Resultatet er ”Between Two Worlds”, et musikalsk lydbilde der det rå møter det sårbare, det drømmende møter det dynamiske.

Samlet sett har de erfaringer fra svært mange sjangre innen jazz, pop og rock. Jon har spilt alt fra standardlåter, via frijazz, til rock. Han har ledet så forskjellige band som Jazzpunkensemblet til den legendariske Jon Eberson Group, der han sammen med Sidsel Endresen toppet de norske hitlistene.

Marte bringer også med seg erfaring fra ulike sjangre. Hun har reist verden rundt som medlem i popbandet Highasakite. De siste årene har hun vist solid at hun står på egne bein. Hun har bandet Löv, med Øystein Skar og Martin Halla. Hun har spilt duokonserter under Molde-jazz og på årets Øya-festival med Ane Brun. De siste årene har hun spilt mye med gitarist Hedvig Mollestad, blant annet i verket «Ekhidna», som fikk Spellemannpris i år. Nå er hun aktuell i samarbeidet med faren.

Albumets tittel, «Between Two Worlds» reflekterer tanker og assosiasjoner som handler om å dukke ned under overflaten; inspirert av alt fra konkrete drømmer til hvordan underbevisstheten jobber. Drømmer man eller er man våken? Så jeg virkelig det, eller var det bare i fantasien?
Titler fra albumet, som for eksempel «Dream walking», «Reverie» og «Dancing With The Big Fish» er eksempler på det. Forventningene til det nye albumet er store. To singler er allerede sluppet, med sterke anmeldelser som resultat. Arild Rønsen i Puls skriver blant annet: ”Strange Highway er komponert av far og datter. Full guffe! Marte spiller som om hun var Joe Zawinul, Keith Jarret og Chick Corea – i en og samme musiker! Og Jon som en miks av Billy Gibbons, Jimmy Page og John McLaughlin!”

NOW'S THE TIME skriver om det de kaller ”Ebersons forrykende hårete nye single ”Strange Highway” og mener at Ebers tydeligvis har nok bensin på tanken, med god energitilførsel fra Marte Eberson som nå ikke lenger trenger å savne gamlebandet Highasakite – hun gjør mer enn nok spennende ting på egenhånd.”

Anmelderen i Nordic Music Review omtaler allround-musikere som er like komfortabel i forskjellige musikalske stilarter, og mener at Marte uten tvil er ”Nordic Queen” i den sjangeren. Han skriver videre om singelen Wounded Wolf: ”Hva jeg virkelig liker, er det unike i Ebersons lydbilde; du hører ikke mye av dette nå til dags. Hva er det, jazzprog? En ny sjanger i seg selv – Jazzerson?”

Jon Eberson – gitar
Marte Eberson – keyboards
Morten Qvenild - keyboards
Jo Berge Myhre – bass
Rune Arnesen – percussion
Axel Skalstad – trommer

All musikk er laget av Marte og Jon Eberson.

 

Bilder fra konserten i galleriet under er tatt av Arnfinn Johnsen:

Media