Loading...

Eivind Aarset med band

Fersk Buddy-prisvinner Eivind Aarset til AnJazz!

“Phantasmagoria, or A Different Kind of Journey” - vi bryter lydmuren og blir med på en sjelden musikalsk reise i landskapet mellom progrock og jazz

Med ny plate og et fantastisk band gleder vi oss til et gjenhør med Norges kanskje mest spennende gitarist. Eivind Aarset har en unik musikalsk visjon som absorberer og reflekterer all slags musikk og samtidig beholder en egenart og kvalitet som spenner fra stille intimitet til stekende intensitet.

Eivind Aarset har uten tvil klart å skape sin helt egne og umiskjennelige musikalske identitet, med en stor dynamikk i uttrykket. I det ene øyeblikket kan han spille de sarteste gitartonene, og i neste vending vrenge ut gitarstøy med nerve. Men han har et enestående gehør når det gjelder å lytte og kun spille det som musikken krever. Samtidig har han en trang til å utforske ulike sider av musikken, noe som gjennom årene har åpnet dører til samarbeid med størrelser som Jon Hassell, Marilyn Mazur, Dhafer Youssef, Andy Sheppard, Laurie Anderson og Bill Laswell.

Etter å ha vært en av Norges travleste session-musikere og spilt med det som kunne krype å gå av artister fra øverste hylle på 80- og 90-tallet, ble han godt kjent for et publikum utenfor Norge gjennom sitt samarbeid med Nils Petter Molvær. Da han debuterte som soloartist med albumet «Èlectronique Noire» i 1998, kalte The New York Times platen for «…one of the best post Miles electric jazz albums». Siden da har Aarset rukket å gi ut en lang rekke solide album under eget navn på både ECM og Jazzland, samtidig som han har bidratt på en rekke utgivelser med noen av jazzens mest spennende navn.

Eivind Aarset
Erland Dahlen
Wetle Holte
Audun Erlien
Sven Persson (lyd)

Bilder fra konserten i galleriet under er tatt av Arnfinn Johnsen:

Media