Loading...

Ellen Andrea Wang trio

Foto: Lasse Fløde

Ellen Andrea Wang fra Søndre Land er tilbake på AnJazz.

I 2009 startet hun bandet Pixel, som har høstet strålende kritikker i både inn- og utland, og som har vunnet UK Music Video Awards for musikkvideoen og komposisjonen «Call Me» som er skrevet av Wang.

Fra 2010-2012 var Wang fast medlem i Dag Arnesens Norwegian Song-trio. I 2013 startet Wang et nytt band i eget navn og slapp debutalbumet Diving med Erland Dahlen på trommer og Andreas Ulvo på tangenter, i 2014.

Hun mottok stor internasjonal oppmerksomhet rundt sin første utgivelse i eget navn og ble etter kort tid utropt til «One of the five best young female jazz musicians» av The Guardian. Hun startet å turnere med den internasjonalt anerkjente trommeslager og komponist Manu Katché i 2015. Våren 2016 spilte hun med Sting på Olympia i Paris.

Wang har ellers samarbeidet med musikere som bl.a. Marilyn Mazur, Dominic Miller, Bugge Wesseltoft, Mathias Eick, Stian Carstensen, Ola Kvernberg, Jon Balke, Tore Brunborg, Magne Furuholmen og Palle Mikkelborg.

I 2017 ga hun ut Blank Out som er nominert til Spellemannprisen 2017 i klassen jazz. Hun har skrevet all musikk på albumet og vært produsent. Wang har aldri vært redd for å utfordre sjangere, der hun blander pop-elementer inn i sin jazzmusikk.

Sjekk ut Ellen Andrea Wang på Spotify

Ellen Andrea Wang er i tillegg en del av trioen GURLS som også spiller på AnJazz i år.

Sted: Teatersalen
Tidspunkt: 09.05.2018 kl. 22.00