Loading...

Ensemble Denada med Torun Eriksen

Det er et særdeles samspilt og vitalt band med flere nye unge utøvere som kommer til AnJazz for å levere Erlend Skomsvolls arrangementer av Torun Eriksens musikk og tekster.

Det kunstneriske utgangspunktet er Toruns album «Grand White Silk», og resultatet er blitt et uttrykk der elegant pop-estetikk bobler sammen med vindskeiv euro-jazz og sørstats-dampende soul. Noen assosierer med EST, andre hører Steely Dan på norsk eller jubler over deilige guilty pleasure-sekvenser med discogroove, soulriff og sousafon. Men jazz er det okke som, og arrangør Skomsvoll har satt av godt med plass i partiturene til Ensemble Denada's formidable solister.

"Denadas store kveld» skrev Dagsavisen etter premiere-konserten på Kongsberg jazzfestival i 2017. Deretter er det blitt ytterligere 15 konserter med banet og Torun, inkludert konsertopptak med NRK-TV på Nasjonal jazzscene og et livealbum på Jazzland Recordings, spilt inn i Tyskland. Albumet kommer ut i alle formater i disse dager, også på CD. I Tyskland, Sveits og Østerrike er CD-formatet fortsatt noe som etterspørres, og for dem som vil sikre seg et fysisk eksemplar skal det finnes noen bunker på AnJazz.

Høsten 2018 gjorde Torunn og bandet en kombinert klubb- og festivalturné i Norge som avstedkom jubel og adjektiver i alle varianter. På jubilerende Dølajazz ble det rene stadion-tilstander, og turneen strakk seg helt fra Arendal til Mo i Rana.

MEDVIRKENDE:
Torun Eriksen (vokal, komponist og tekstforfatter)

ENSEMBLE DENADA:
Frank Brodahl (trompet, piccolotrompet)
Marius Haltli (trompet, kornett)
Anders Eriksson (trompet, flygelhorn, althorn)
Even Kruse Skatrud (trombone, basstrompet, sousafon)
Nils Andreas Granseth (trombone)
Martin Myhre Olsen (altsaks)
Kasper Skullerud Værnes (altsaks, fløyter)
Atle Nymo (tenorsaks, bassklarinett)
Tina Lægreid Olsen (baritonsaks)
Olga Konkova (piano)
Jens Thoresen (gitar)
Kjetil Dalland (bass)
Torsten Lofthus (trommer)
Thor-Ivar Lund (lyd)

Ensemble Denada drives av Østnorsk jazzsenter med tilskudd fra Norsk kulturråd.
Produksjonen er støttet av NOPA.

Sted: Teatersalen
Tidspunkt: 11.05.2019 kl. 18.00