Loading...

Eple trio

Til sin 20-års jubileumskonsert under AnJazz vil Eple Trio både presentere ny morgenmusikk komponert spesielt for anledningen, og noen utvalgte hits fra sin rikholdige låtkatalog. Velkommen til en duggfrisk og vakker musikalsk start på dagen!

Eple Trio - bestående av innlendingene Sigurd Hole (bass) og Andreas Ulvo (piano) og Jonas Howden Sjøvaag (trommer) - regnes blant landets fremste pianotrioer. De spiller egen originalmusikk med beina godt plantet i den skandinaviske jazz-tradisjonen, og har vært en trio helt siden medlemmene møttes på Norges Musikkhøgskole i 2002.

Gjennom mange år har trioen utviklet en helt særegen form for musikalsk interaksjon og utfordret idéen om hva en pianotrio kan være. Lovordene har vært mange både i norsk og internasjonal presse, og trioen har gjennom fem studioalbum og ett livealbum konsekvent vist frem en ny variant av både sjangeren og seg selv. En rød tråd er imidlertid evnen til å skape lange melodiske linjer over et rytmisk bakteppe, og improvisasjon og komposisjon som flyter i hverandre.

Etter seks album er trioen fortsatt en av de mest sjangeruavhengige og egenartede trioene på den nordiske jazz-scenen. Medlemmene er ellers godt forbundet og spiller jevnlig med noen av landets fremste musikere. De har også egne solokarrierer, med svært varierte uttrykk, og i Eple Trio forbindes dette gjennom framifrå samspill og improvisatoriske strekk som bare mange års samarbeid kan frembringe.

Sigurd Hole (bass)
Andreas Ulvo (piano)
Jonas Howden Sjøvaag (trommer)

«Highly recommended» (Eyal Haeruveni, allaboutjazz.com)
«Eple Trio viser ny vei for pianotrioen» (Svein Andersen, Aftenposten)
«…a unique and consistently compelling listen» (John Kellman, allaboutjazz.com)
«Eple Trio føyer seg med dette for alvor inn i rekken av sterke, skandinaviske pianotrioer» (Terje Mosnes, Dagbladet, om ”In the clearing / In the cavern” fra 2010)

Konserten er et samarbeid mellom AnJazz og konsertserien Morgenkonsert.