Loading...

Espen Eriksen Trio med Andy Sheppard

Melodiske mestre i samarbeid med britisk jazzstjerne.

I mai 2018 slapp Espen Eriksen Trio og saksofonisten Andy Sheppard sin første plate sammen på Rune Grammofon. Plata "Perfectly Unhappy" – med åtte nye sanger signert Espen Eriksen komponert spesielt for dette prosjektet – har mottatt svært gode kritikker og kvartetten har spilt for fulle hus i hele Europa.

Bakgrunn

Historien starta i mai 2016 da Andy Sheppard var gjest med Espen Eriksen Trio på to konserter i London. Det var full klaff fra første tone. Samspillet satt umiddelbart og det var som om Eriksens melodier skulle vært skrevet nettopp for Sheppard. Dette ble starten på et nytt samarbeid og etter turnéer i Norge og Sør-Korea ble plata spilt inn i oktober 2017.

Gjennom turnering og plateinnspilling har trioen og Sheppard skapt et nytt felles språk som vil appellere både til fans av Eriksen og Sheppard, og utvilsomt også tiltrekke seg nye fans. Plateslippet ble fulgt opp av en lang rekke konserter høsten 2018 i Norge, England, Tyskland, Portugal og Litauen. Også pressedekningen har vært formidabel med radiooverføinger fra de utsolgte konsertene på Statgarten i Køln (WDR) og på London Jazz Festival (BBC). Bandets konsert på Vilnius Jazz Festival ble sendt på TV av den litauiske allmennkringkaster LRT.

Espen Eriksen Trio

Espen Eriksen Trio ble danna i 2007 og har opparbeida seg en sterk stilling på den internasjonale jazzscenen. Trioens "melodiske minimalisme", med sterke temaer og en "less is more"-tilnærming i arrangementer og fremføring, blir gang på gang trukket frem som unik. Trioen har gitt ut fire plater på det prestisjetunge norske plateselskapet Rune Grammofon som alle har blitt hyllet av tunge internasjonale publikasjoner som for eksempel BBC, The Independent og KulturSpiegel.

For å sitere BBCs anmeldelse av trioens andre plate: "A wonderfully plaintive jazz record, abandoned to the lost art of melodic minimalism, stripped back and beautifully near bare. No smoke and mirrors, just the graceful chemistry of superb musicians at the top of their game".

Andy Sheppard

Gjennom en karriere som spenner seg over fire tiår og samarbeid med blant andre George Russel og Gil Evans, har den britiske tenorsaksofonisten Andy Sheppard vist seg som en av Europas fremste saksofonister. Han er blant de få musikere i verden som uanstrengt kan veksle mellom en europeisk lyrisk sensibilitet og hardcore amerikansk post-bop. I det siste har han konsentrert seg mest om sin eget band, Andy Sheppard Quartet, og trioen med de levende legendene Carla Bley og Steve Swallow. Begge bandende blir utgitt på ECM

Medvirkende:

Espen Eriksen – piano og komposisjoner. Lars Tormod Jenset – kontrabass. Andreas Bye – trommer.
Andy Sheppard – tenorsax.

Sted: Teatersalen
Tidspunkt: 07.05.2019 kl. 20.00