Loading...

HamJam

hamjam I trapp 1

Fra venstre; Kjell Arne Engen, Sax, Harald Staff, perkusjon, Bjørn Sandnes, gitar, Tom Larson, trombone, Morten Nyhus, trommer, Jan Kola, trompet, Ole Jacob Håkonsen, bass, Erland Dalen, piano, Lage Thune Myrberget, trommer. I tillegg skal Silje Nergaard og Vigdis Fossum Olsen, bli med på revival-konserten.

HAMJAM startet opp på Hamar i 1982 som et jazzrock band med låter skrevet av gitartisten Bjørn Sandnes i tillegg til coverlåter av blant andre Chicago.De som var med fra starten var Tom Larson, trombone, Kjell Arne Engen, saksofon, Jan Kola, trompet, Ole Jacob Håkonsen, bass, Dag Kristoffersen, trommer, Harald Staff, perkusjon, Erland Dalen, keyboard og altså Bjørn Sandnes, gitar. Et folkerikt band som raskt fikk en folkerik tilhengerskare.Etter kort tid kom Lage Thune Myrberget inn på trommer og Silje Nergaard som vokalist. I tillegg til jazzrock ble det nå versjoner av Randy Crawford, Al Jarreau og andre artister. Siljes spesielle stemme ble rakst lagt merke til og HamJams høydepunkt bl Kalvøyafestivalen i 1983 i selskap med U2 og Joe Cocker. I tillegg var bandet hyppige gjedter på jazzscener som Club 7 og Hot House i tillegg til mage oppdrag i Hamar-området.Silje valget egen karrierevei og Vigdis Fossum Olsen kom inn som vokalist og Morten Nyhus tok over trommespillet. HamJAm beveget seg nå mer mot rocken. Nå samles altså gjengen igjen for å gi noen smakebiter i forbindelse med ANJAZZ. De har ikke spilt sammen siden slutten av 80-tallet og de fleste har gjort seg bemerket både lokalt, nasjonalt og internasjonalt innenfor forskjellige musikksjangre. Nå gleder de seg til å pusse støv av gamle låter og spille sammen igejn. 

HamJam startet opp på Hamar i 1982 som et jazzrock band med låter skrevet av gitartisten Bjørn Sandnes i tillegg til coverlåter av blant andre Chicago. Et folkerikt band som raskt fikk en folkerik tilhengerskare. Etter kort tid kom Lage Thune Myrberget inn på trommer og Silje Nergaard som vokalist. I tillegg til jazzrock ble det nå versjoner av Randy Crawford, Al Jarreau og andre artister. Siljes spesielle stemme ble raskt lagt merke til, og HamJams høydepunkt ble Kalvøyafestivalen i 1983 i selskap med U2 og Joe Cocker.

I tillegg var bandet hyppige gjester på jazzscener som Club 7 og Hot House i tillegg til mange oppdrag i Hamar-området. Silje valgte egen karrierevei, og Vigdis Fossum Olsen kom inn som vokalist og Morten Nyhus tok over trommespillet. HamJam beveget seg nå mer mot rocken.

Nå samles altså gjengen igjen for å gi noen smakebiter i forbindelse med AnJazz på Østre Torg lørdag 7. mai. De har ikke spilt sammen siden slutten av 80-tallet og de fleste har gjort seg bemerket både lokalt, nasjonalt og internasjonalt innenfor forskjellige musikksjangre. Nå gleder de seg til å pusse støv av gamle låter og spille sammen igjen.

Sjekk HamJam på Facebook.