Loading...

Hematt: Sigurd Hole

Sigurd Hole fra Rendalen har vært en av de travleste bassistene på den norske jazzscenen det siste 10-året.

I 2018 debuterte han med to utgivelser i eget navn: trioalbumet «Encounters» med Jarle Vespestad og Håkon Aase, og solo kontrabassalbumet «Elvesang»:
«Låtene er vakre, sansen for timing og dramatikk stor - og spillet hans, med lasersikteintonasjon og slørskyer av overtoner, er overdådig.» -Jazznytt

Musikken på «Elvesang» utforsker kontrabassens solistiske stemme influert av blant annet moderne improvisasjonsmusikk og både norsk og japansk tradisjonsmusikk. Albumet er også en stillferdig hyllest av naturen. I et forsøk på å male mer eller mindre abstrakte, lydlige bilder av ulike hendelser og situasjoner i naturen ønsker Sigurd å inspirere til refleksjon rundt vår egen rolle som del av en større helhet - en helhet som vi mer enn noen gang må søke å møte med respekt og kjærlighet i måten vi velger å leve våre liv på. Med utgangspunkt i et dikt av Rumi oppfordrer Sigurd i albumets linear notes oss til å ta oss tid til å virkelig lytte, ikke bare til musikk, men til hverandre, til naturen - og til oss selv:

All day and night, music,
a quiet, bright
reedsong. If it
fades, we fade.

- Rumi (oversatt av Coleman Barks)

«Elvesang» mottok strålende anmeldelser verden rundt, deriblant i The New York Times. Allaboutjazz.com´s anmelder John Kelman beskrev «Elvesang» som «an album of profound beauty» og inkluderte plata på sin Best of 2018 - liste (i selskap med blant andre størrelser som Bill Frisell, Jakob Bro og King Crimson), og det amerikanske magasinet The New York City Jazz Record listet «Elvesang» under TOP 5 Best Solo Recordings of 2018.

Lørdag 11. mai

Kunstbanken
Klokka 15.00