Loading...

Hyllest til Joni Mitchell (EKSTRAKONSERT)

EKSTRAKONSERT:

Våre venner i Oslo Jazzfestival hadde denne konserten som åpningskonsert i 2018. Vi tar opp tråden og gjenskaper den magiske stemningen som ble til i Den Norske Opera & Ballett under premieren. Det blir mange storslagne øyeblikk når noen av Norges mest spennende musikere hyller den nå 76-årige legenden Joni Mitchell.

«... staying the same is boring. And change is interesting», sa Joni Mitchell til Rolling Stone Magazine i 1979.

Med ønske om en frisk tilnærming til Joni Mitchells rike låtmateriale, ble Anja Lauvdal valgt til å lede prosjektet. Lauvdal er en av de mest interessante unge musikerne og komponistene vi har i Norge og er kjent bl.a fra band som Broen, Skadedyr og Moskus. Til AnJazz har hun med seg et stjernelag av musikere for å gi Joni Mitchell den oppmerksomhet hun fortjener.

Dagsavisen ga konserten i Oslo 6 av 6 og skriver:
Etter endt konsert må vi også kunne slå fast at festivalen tok et svært bra valg da de ba Anja Lauvdal ta jobben med å hoppe etter Mitchell. Allerede under første låt gjør den musikalske lederen av et stjernelag av unge norske jazzmusikere det klart at dette ikke blir plankekjøring. Tvert imot. De går løs på Mitchell-katalogen med en befriende og forførende kreativitet, i det som skal bli en strålende kveld.

I 2018 fylte Joni Mitchell 75 år, og det er drøyt 50 år siden debutalbumet hennes kom ut. Selv om hennes karriere startet på den akustiske folk-scenen, så hadde hun en musikalsk åpenhet og nysgjerrighet som førte henne godt ut i jazzlandskapet. Mitchell omfavnet selv jazzen og samarbeidet tett med jazzikoner som Jaco Pastorius, Wayne Shorter, Pat Metheny, Charles Mingus og Herbie Hancock.

Marianna Røe – vokal
Susanna – vokal
Frida Ånnevik – vokal
Sondre Lerche – vokal

Harald Lassen – saksofon
Heida Mobeck – tuba
Torstein Lavik Larsen – trompet
Christian Winther – gitar
Magnus Nergaard – bass
Hans Hulbækmo – trommer

Anja Lauvdal – musikalsk leder og tangenter