Loading...

Jacob Young

Forever Young er et album breddfult av melodisk oppfinnsom, harmonisk sofistikert jazz, komponert av den norsk-amerikanske gitaristen Jacob Young.

Rundt seg har Young samlet et inspirert lag av toppmusikere fra sin generasjon. Young og saksofonist Trygve Seim har vært venner siden skoledagene, og har spilt sammen i mange sammenhenger gjennom årene. Med seg på denne konserten har de i tillegg den polske pianisten, bassist og trommeslageren fra Marcin Wasilewski Trio, en gruppe som på tross av sin unge alder allerede har spilt sammen i 20 år. Forever Young er Jacob Youngs første innspilling med den polske trioen. Men Trygve Seim har jobbet mye med Wasilewski og bassist Slawomir Kurkiewicz mens alle tre var medlemmer av Manu Katché sin turnéband. Forever Young ble spilt inn i Oslo Rainbow Studio i august 2013 og produsert av Manfred Eicher. Det ble straks utropt til ”En melodifest.” av Terje Mosnes i Jazznytt. 

Det var ikke bare Mosnes som ble begeistra for dette albumet. Albumet høstet strålende kritikker både i inn og utland. Gøteborg Posten beskriver musikken slik: ”Varmt lyriskt, rytmiskt elegant och böljande och med en ensemblemässig lyhördhet och precision av bästa slag.” John Fordham i Guardian UK skriver: ”The quality of the composing matches the formidable power of the band.” Vi lar Terje Mosnes avslutte: ”Et utrolig samspilt band er nettopp det denne gruppe er. Her er essensen i jazz - 5 usedvanlig dyktige individualister som gjør hverandre dyktige og skaper en enhet. Det lages ikke mange album der musikk med så høy tilgjengelighet er paret med så mye ferdighetskrevende finesse og god smak i musiseringen som tilfellet er på Forever Young.  

Marcin Wasilewski Trio spilte forøvrig under AnJazz i 2012 – til stor begeistring fra en fullsatt sal i Hamar Teater!

Jacob Young – guitar
Trygve Seim – saksofon
Marcin Wasilewski Trio (Polen)

Sted: Hamar Teater, Teatersalen
Tidspunkt: 08.05.2015 kl. 19.00