Loading...

Jan Erik Vold, Ellen Bødtker, Arve Henriksen, Eirik Raude

Foto: CF-Wesenberg

Jan Erik Vold er kjent som essayist, oversetter, kulturdebattant og plateartist. Han har gjennom sine dikt og avisartikler satt i gang en rekke debatter om litteratur og politikk, og han sto blant annet bak “Poesiåret 2000”.Han debuterte som lyriker i 1965 med samlingen mellom speil og speil, og har siden hatt en omfattende produksjon.

Ellen Bødtker er en nyskapende harpist og komponist. Hun har spilt i de fl este konsertsaler, scener og festivaler i Norge og rundt i verden. Hun er en harpist med særpreg og er en av Skandinavias ledende harpesolister. Sin utdannelse har hun fra Norges Musikkhøyskole, Hochschule für Musik und Dartstellende Kunst, Wien og Indiana University, Bloomington USA. Ellen har et sterkt engasjement for samtidsmusikk og fl ere av Skandinavias ledende komponister har skrevet soloverker for henne. Hun innehar stillingen som soloharpist i ensemblet Oslo Sinfonietta.

Arve Henriksen er oppvokst i Stryn og er en av vår tids ledende jazz-trompetister. Som musiker og komponist har han nådd en posisjon som når langt utover i jazzverdenen. Henriksen er utdannet på Jazzlinja (NTNU) i en periode hvor han medvirket i en mengde band. Hans egen solo-CD Sakuteiki ble utgitt 2001. Sammen med Paal Nilssen-Love ble han i 2004 valgt ut til det ærefulle lanseringsprogrammet «Norwegian Jazz Launch Europe».

Eirik Raude har vunnet en rekke priser som slagverker og urfremført et titalls verker. Han har vært solist med orkestre som Berlinfilharmonien og Los Angeles-filharmonien, urfremført verker av bl.a. Erlend Skomsvoll, Sofia Gubaidulina, Eivind Buene, Mark Adderley. Han har gjort tverrkunstneriske samarbeider som verdensmusikk med videokunst, samtidsdans og teater i tillegg til utforsking av ny teknologi; med bl.a. Boya Bøckmann, Ursound,
Kolbenstvedt og Ossavy, DansDesign. Det seneste prosjektet er en konsert som utforsker lyd og rom: Horisonter, sammen med Arve Henriksen.

Kvartetten gav ut plata Sommeren der ute i 2015. Ellen Bødtker om Sommeren der ute:
I august 2013 var Jan Erik Vold og jeg på turne i Japan. Vi suste med Schinkansen gjennom det forunderlige Japanske landskap, mens vi leste dikt. Da oppdaget jeg slektskapet mellom Jan Eriks haikudikt og harpens asiatiske klangverden. Dermed var ideen skapt. Sommeren der ute» er en musikalsk og poetisk reise gjennom fl ere kontinenter med poesien som de førende togskinner.

Sted: Teatersalen
Tidspunkt: 10.05.2018 kl. 18.00