Loading...

Jazzballong

Jazzballong er et lukket arrangement for barnehager og småskoletrinn samt en "livsgledekonsert" der et mangfoldig publikum møtes til en felles musikkopplevelse. I år har vi også et familiekonsept i samarbeid med Hamar kulturskole. Alle konserter er gratis, og foregår på dagtid.

PÅMELDING:ingdille@hotmail.com eller sms på 95895493

Førstemann til mølla!

Jazzballong støttes av:

På Jazzballong i år møter du:

Plopp

Plopp er Norges tøffeste trio med spreke egenkomponerte låter og tekster tilrettelagt for aldersgruppen 3 til 10 år.

Plopp er bandet som får deg til å digge rock og annen type musikk. Gjennom humor og spilleglede blir man ledet inn i en verden full av overraskelser.

Plopps to første CD-er Skumle tøfler og Bursdag ble spilt inn og utgitt i hhv 2012 og 2014. Platene ble begge svært godt mottatt, og vi selger fortsatt plater jevnt og trutt på våre konserter. Bandet har vært svært aktive med drøyt 950 konserter i kulturhus, på festivaler, i barnehager og skoler. For oss er det helt naturlig at vi fornyer oss og lager nye sanger for vårt publikum.

All tekst og musikk er egenkomponert og låtene handler om hendelser, gjenstander og situasjoner barn lett kan identifisere seg med. Plopp henvender seg hovedsakelig til aldersgruppen 3-10 år. Men det er mange 1- og 2- åringer som kan alle sangene fra vår første plate utenat. På våre skolekonsertturneer for 1-7-klasse erfarer vi også at de eldste (12-13-åringer) lett lar seg rive med. Moro!

Plopps musikere har lang erfaring i arbeidet med barn og musikk, både som pedagoger og som profesjonelle utøvere.
Gitarist Henning Waaler Kemp har bred erfaring i arbeidet med musikk og barn, både i kultur og grunnskole, på klubb og rockescener. Spiller fast med bandet Discosting og frilanser som gitarist. Jobber som gitar- og bandlærer i Asker kulturskole, og ved Norges musikkhøgskole i Oslo hvor han underviser og utdanner kommende gitar- og bandlærere.

Trommeslager Knut Lothe har reist land og strand og spilt mer enn 3000 barnehage/-skolekonserter. Fra 1997 har han vært ansatt på Norges musikkhøgskole med pedagogisk ansvar for kommende tromme- og bandpedagoger. I tillegg jobber Knut med skolekorps og spiller trommer i mange band.

Bassist Rino Johannessen er en av landets desidert mest benyttede bassister. Det startet for alvor med hardrockgruppa Dream Police i 1990. Andre artister: Nick Kershaw, Donna Summer, Jason Derulo, Nico & Vince, Steven Tyler, Nuno Bettencourt, Queen Latifah, Kylie Minogue, Aurora med mange flere... I tillegg har han spilt på mange TV-produksjoner (Bl.a. Rondo, Wiese, Den Store Klassefesten, Amanda, Retro, Grand Prix, Nobels Fredpriskonsert, Piano Piano, Reisen til Popstjernen, Idrettsgallaen, Kvelden før kvelden, The Voice, Idol.)

Plopp spiller på Hamar teater 11. mai klokken 10.30 og 12.30.

 

Good Time Charlie

Jubelblues! Energisk musikk, dans, sprell og allsong! Sjangeren er livlig «rhythm & blues», med sprell levende tekster på vestlandsdialekt om alt fra traktorer og rotekonger til hytteboogiewoogie og lakenskrekk. Det blir «syng og få svar», dans, og kanskje inviterer vi til klokkespel på scena? - Her kan alt skje og alle kan lett vere med!

GTC har stort engasjement når det gjelder å formidle «rhythm & blues» til et yngre publikum. Med de 3 Jubelbluesplatene “Draumeblues og blåsus”(2013), “Jubel og skrubbsår” (2015) og “Lakenskrekk” (2018) har GTC turnért mye de siste åra. De har blant annet spillt på Bergenfest Ung, Den Musikalske Stamvegen, Nattjazz, Vossajazz, Balejazz, Sildajazz, Canal Street festival, Nidaros Bluesfestival, Notodden Bluesfestival og Kongsberg Jazzfestival. Jubelblues har óg vore flittig brukt på turnéar for Rikskonsertane/Kulturtanken og DKS.
Jubelblues har gode nyhende med rykende ferske «syng med videoer» til alle melodiane på Jubelbluesplatene. Låter frå Jubelbluesplatene er også å finne på spillelistene til NRK SUPER.

Her er lav mestringsterskel og det blir lett energisk og godt humør når alle deltar og har det gøy sammen. Jubelblues sitt mål er å lage verdens mest elleville musikkfest ved å involvere hele salen i hele konserten! - Jubelblues byr på gratis rakettur, eller mirakelkur for den som er sur.

Good Time Charlie spiller på Hamar teater 12. mai klokken 10.30 og 12.30.

 

Swing'it Dixieband

Foto: Vegar Herstrom

Vi gjentar suksessen og inviterer til «livsgledekonsert» for barnehager + småskole-trinn i skolen, sykehjem, dagsentre, boliger, foreninger, osv. i Hamar.

Barn, voksne og eldre i et mangfoldig publikum får samme musikalske opplevelse.

Swing’it er en fortelling om en gjeng med unge herremenn som digger 1920-tallets glade dager. Bandet har siden sin opprinnelse utviklet seg til å bli en av de mest suksessfulle tradjazz-bandene i Norge og Europa. Bandet tar publikum med på en reise 100 år tilbake i tid og over Atlanterhavet til 1920-tallets New Orleans. De forteller historier om jazzens opprinnelse og det glade 20-tallet; glitter, glamour og Great Gatsbys fester; speakeasies og hemmelige fester under Forbudstiden; optimismen og dekadensen fra en forsvunnet tid.

Musikken deres er den perfekte blandingen av vintage og moderne: inspirert av det gamle, med presentert med nytt liv. De presenterer den tradisjonelle jazzen som den egentlig var, nemlig festmusikk, mikser det med poppete arrangementer og et fantastisk liveshow som resulterer i en unik atmosfære som kan få smilet frem i enhver munnvik og dansefot.

Swing'it Dixieband spiller på Hamar teater 13. mai klokken 10.30 og 12.30.