Loading...

Jazzlunsj: Ole Børud og Big Easy Band med The Best of Donald Fagen

 Ole Børud «Stepping Up»

- et nytt skritt opp og frem for vestkystpoppens fremste norske ambassadør!

Vi lever i en tid hvor den sjelfulle, funky siden av svunne tiårs westcoastpop (tenk Steely Dan, Michael McDonald og Doobie Brothers) har fått en voldsom renessanse blant hipstere og andre trendbevisste unge musikkfans, i en ironisk innpakning under banneret «yacht rock». Men pussig nok ser få av disse ut til å ha registrert at en av verdens fremste utøvere av denne musikkformen i samtiden, er norsk. Kanskje er det fordi ironi er et fullstendig fremmed begrep om man skal beskrive musikken til Ole Børud. Og gudskjelov for det!

Ikke misforstå. Ole Børud er langt fra noen skjult skatt, eller noen ignorert musiker. Ikke blant de som bryr seg om slikt i hvert fall. Søk på «Ole Børud» på YouTube, og du vil finne drøssevis av videoer hvor håpefulle musikanter verden rundt forsøker å bryne sine ferdigheter på komposisjoner fra hans to foregående album, i såkalte bass-, gitar- eller trommecovere.

«Stepping Up» tar opp tråden der «Keep Movin» (2011) slapp den sist. Låter som tittelkuttet eller «Driving» er skolebokeksempler på sømløs låtskriving i Becker/Fagen-tradisjonen. Det skyhøye nivået på de musikalske prestasjonene blir mer forståelig om man ser på bakgrunnen til Ole Børud. Som andregenerasjons medlem i Børud-familien, en musikalsk institusjon i seg selv, har han vært profesjonell musiker siden han var 16, men i praksis stått på scenen på fulltid siden han kunne stå på to ben. Først i familiens egne band (gospelprosjektet Arnold B. Family er kanskje særlig relevant i denne settingen). Så noen år som metalmusiker - ikke minst i gruppen Extol, som skapte engasjement verden over med sitt crowdfundede comeback i 2013. Som gitarist og arrangør tilhører han eliten av landets live- og sessionmusikere, med samarbeid med artister som Torun Eriksen, Sofian og Oslo Gospel Choir, for ikke å snakke om hans bidrag til «Fly Away» (2009) - et internasjonalt tributealbum til David Foster, hvor Børud sto «skulder mot skulder» med bidragsytere som Bill Champlin og Mike Landau

Og med nytt album under armen, kan vi denne vinteren se frem til å se Ole Børud med band (og hornseksjon!) på klubbscener landet rundt, også her hjemme. Med ferskt materiale, og kanskje ENDA litt mer spilleglede enn vanlig? Kjenn din besøkelsestid, og legg igjen det ironiske gliset hjemme.

Big Easy Band

Big Easy Band

Big Easy Band - hele Hedmarkens storband, har eksistert siden 2001. Utspringet var fra Stange kommune. Storbandet består nå av musikere fra hele Østlandet fra Eidsvoll i sør, Lillehammer i nord og Koppang i øst.
Storbandet presenterer stor spennvidde, med alt fra hardtsvingende Basie-låter og sprelsk latinmusikk til smektende ballader og melankolsk bossanova.
Musikalsk leder er Baard Melhus.

Sted: Teatersalen
Tidspunkt: 12.05.2018 kl. 13.30