Loading...

Jazzworkshop 27.-28. april

AnJazz – Hamar Jazzfestival 2024 går av stabelen 9.-11. mai, og som en del av festivalen arrangeres AnJazz Workshop UNG i samarbeid med Toneheim Folkehøgskole for unge musikere 27.-28.04 med tre profesjonelle jazzutøvere som instruktører.

Har du lyst til å delta? Send en epost til post@anjazz.no hvor du forteller litt om deg selv; alder, musikalsk bakgrunn/utdanning, hva slags instrument du spiller, om du har mulighet for å ta med eget instrument/utstyr, etc. Er du under 18 år ønsker vi at du oppgir kontaktinformasjon til foresatt. Du er påmeldt når du har fått en bekreftelse tilbake fra AnJazz på epost.

Gjennom to dagers workshop vil deltagerne kunne fordype seg i temaer som improvisasjon, samspill, jazzteori og sjangerforståelse, gehørspill, kreativitet og inspirasjon. Deltagerne vil fordeles i bandgrupper og sammen med instruktørene øve inn et kort repertoar til workshopens avslutningskonsert søndag ettermiddag. AnJazz har invitert tre meritterte jazzutøvere som instruktører til årets workshop.

Marte Eberson, Trygve Waldemar Fiske og Elin Rosseland er alle svært anerkjente utøvere og har egne karrierer i tillegg til å medvirke i en rekke ensembler på den norske jazzscenen. Marte, Trygve og Elin leder hvert sitt ensemble gjennom workshop-helgen.

Workshopen vil finne sted på Toneheim Folkehøgskole. Alle instrumentalister og vokalister i alderen 15–22 er velkommen til å søke plass på workshopen, men man bør ha spilt noen år og kjenne instrumentet sitt godt. Workshopen er gratis, men har begrenset plass.

Det lønner seg å være tidlig ute med å melde seg på, her er det først til mølla!

Velkommen til workshop!

Marthe Eberson. Foto: Helge Brekke
Marthe Eberson. Foto: Helge Brekke

Marte Eberson (Highasakite, Hedvig Mollestad, LÖV, Eberson, Ane Brun) har høstet anerkjennelse ogpriser som keyboardist og sanger innenfor flere sjangre. Det siste året har hun sluppet flere singler som soloartist, og musikken har blitt svært godt tatt imot blant anmeldere og radiostasjoner. Marte har alltid uttrykket sitt godt forankret i jazzen, enten hun spiller rock, funk eller pop. Ved siden av å være komponist og utøver underviser Marte på Høgskolen Staffeldts og Høyskolen Kristiania i Oslo.

Elin Rosseland. Foto: Carl Stormer
Elin Rosseland. Foto: Carl Stormer

Elin Rosseland er en av landets mest meritterte jazzvokalister og har utøvet som sanger, låtskriver og komponist siden 1982. Elin startet vokalensemblet Oslo 14 i 2014, og har sunget med en lang rekke band og artister på den norske jazzscenen, bl.a. Fair Play, Søyr, Rosseland/Wallumrød/Eick trio, Helge Iberg, Tore Johansen, Geir Lysne, Alfred Janson, Marilyn Mazur, Rob Waring, ESE, Ole Henrik  Giørtz. Elin mottok den høyesteutmerkelsen i norsk jazz, Buddyprisen, i 2023.

 

Trygve Fiske. Foto: Eskild Bjerkestrand.
Trygve Fiske. Foto: Eskild Bjerkestrand.

Trygve Waldemar Fiske har markert seg som en av landets ledende jazzbassister i samspill med Hanna Paulsberg Concept, John Pål Inderberg Trio og Solveig Slettahjell. De senere år har han også tatt tak som bandleder og komponist. Som Jazzstipendiat i 2023 skrev han verket « Sanger til SeRa. Komposisjoner 1-7.» for Trondheim Jazzorkester, til stormende jubel og terningkast seks i avisa. Hans eget band Waldemar 4 har to  kritikerroste plater hvor siste utgivelse «The Buoy and the Sea» ble kåret til en av de beste jazzutgivelsene i 2020 av Dagsavisen.

Workshopen er støttet av Innlandet Fylkeskommune, Norsk Musikkråd og Norsk Jazzforum.

27. apr
KL 09:00
Toneheim folkehøgskole