Loading...

John Scofield

Den amerikanske jazzmusikeren John Scofield er kjent som en av verdens ledende gitarister. Han har spilt sammen med Gerry Mulligan, Chet Baker, Charles Mingus, Gary Burton, Pat Metheny og ikke minst Miles Davis. 

John Scofield markerte seg på 1970 tallet hos Charles Mingus og Gary Burton, før han startet sin egen trio med Steve Swallow og Adam Nussbaum. Gjennom dette bandet ble Miles Davis oppmerksom på hans kvaliteter og «Sco» var med på flere plateinnspillinger med og et utall konserter med Miles, blant annet i Molde i 1984 og 1985. John Scofield har en tydelig identitet som gitarist og han setter sitt klare preg på de prosjektene han medvirker i.

Han har spilt utallige ganger på norske jazzfestivaler, men alltid "med hjertet utenfor skjorta" som en journalist skrev etter en kosert på MoldeJazz for noen år tilbake. 

På AnJazz tar han med seg den tyske trioen Pablo Held trio

Sammen med basisten Robert Landfermann og trommeslageren Jonas Burwinkel har pianisten Pablo Held stor suksess med sin trio. Pablo Held ble født i 1986 i en tysk musikerfamilie. Han tok trommetimer som fireåring, men piano var han store lidenskap gjennom hele barndommen.. Som 18-åring startet han å studere jazzpiano på Hochschule für Musik und Tanz i Köln.

Trion er svært populære på Tysklands jazzscener, også på jazzscener ellers i Europa. 

Sted: Hamar Kulturhus

Tidspunkt: 09.05.2015 kl. 20.00.