Loading...

Kåre Kolve Quartet

Kåre Kolve Quartet

Kvartetten er ledet av saxofonisten Kåre Kolve som også har skrevet alle komposisjonene som blir spilt. Kolve har vendt tilbake til det akustiske jazzen med sin debutplate my Direction som ble sluppet våren 2009.  

Musikken som blir fremført ligger i det musikalske landskapet som i dag kalles europeisk jazz, med referanser til musikere som John Taylor/Kenny Wheeler, Django Bates/Iain Ballamy og Keith Jarrett/Jan Garbarek for å nevne noen. 

Bandet består ellers av 3 unge musikere som i løpet av sin unge alder er godt etablert i den norske jazzscenen:

Espen Berg - piano. Kommer fra Hamar og er utdannet fra jazzlinja ved NTNU. Han har allerede rukket å gi ut to plater med sitt eget band LISTEN. Espen fikk også en internasjonal pris som beste solist under Hoeilaart int´jazz competition i 2007. Han har også sin egen trio Green Serene spilte på AnJazz i 2008.

Jo Fougner Skaansar - kontrabass. Kommer fra Lillehammer og tilhører den yngre garde av bassister. Han er også utdannet på jazzlinda ved NTNU, samt Norges musikkhøgskole. Han debuterte med CD-utgivelse i eget navn i januar og har allerede rukket å bli et etablert navn.

Magnus Forsberg - trommer. Kommer fra Østersund i Sverige. Han har etter å ha studert ved jazzlinja på NTNU etablert seg som frilans musiker i Trondheim og har i løpet av sin karriere spilt med artister som Pat Metheny, Ulf Wakenius, Svante Stureson og Jon Lord for å nevne noen. Magnus  er også fast medlem i bandet Jupiter med Jonas Kullhammar og Mambo Compañeros.

Kåre Kolve selv spiller saxofon, kommer fra Voss og har over 20 års fartstid som frilansmusiker bak seg. Kolve var i flere år backingmusiker til artister som bl.a. Randy Crawford, Sissel Kyrkjebø og Ole Edvard Antonsen, og har også spilt i islandske Mezzoforte i 4 år. Han  var med å starte Mambo Compañeros som han har spilt med i 13 år. Han har også medvirket på over 80 innspillinger som studiomusiker og jobbet med flere kjente jazzmusikere som  Randy Brecker, Guy Barker, Vinnie Calouita,Terje Rypdal, Vigleik Storaas, Trondheim Jazzorkester med flere.

Hjemmeside: http://kaarekolve.no/english/Home.html