Loading...

Kim Rysstad feat. Arve Henriksen og Tord Gustavsen

Hva man enn tenker og tror om frelse, synd og nåde, må man ha et hjerte av stein for ikke å tro på Kim Rysstad når han tolker gamle åndelige sanger som «Jesus, din søde forening at smake», «Villfarande barn» og «Langt inn på ville heii».

Til arrangementer av Tord Gustavsen (piano) og Arve Henriksen (trompet) synger Rysstad om villfarende sjeler og behovet for frelse. Det kan ved første øyekast se ut som en temmelig utdatert samling sanger når tidens profeter foreskriver øyeblikkets gleder som livets mening. Pietismens gamle sanger beskriver et bilde av verden hvor den enkeltes frelse er truet av fortapelse og mørke avgrunner. Kan disse gamle sangene forstås på nye måter i vår tid hvor vi mer enn noen gang opplever rådvillhet og utrygghet for fremtiden? Kan Kim Rysstad gi oss inspirasjon til en nylesning av pietismens tekster?

Uansett hvor man står i forhold til dette, så er musikken og framføringen så gripende, at ikke en gang en hardkokt ateist klarer å beskytte seg mot tekstene Kim Rysstad formidler. DeIe skyldes ikke bare sangerens helt unike kvaliteter og nærvær, men også et tredimensjonalt lydbilde der dynamikken og kraften i Gustavsen og Henriksens improvisasjoner fører oss inn i et landskap som trollbinder lytteren. Konserten bygger på det Spellemannspris-nominerte albumet "Villfarande barn" som utkom i 2023.

11. mai
KL 16:00
Aulaen på Domkirkeodden
KR 420,-