Loading...

Knut Reiersrud Band

To år etter den kritikerroste symfoniske plata, A New World, med Kringkastingsorkesteret kommer nok en overraskelse fra Knut Reiersrud.

Hvor han får alle idéene fra er ikke godt å si. Det vil tydeligvis ingen ende ta, for nå har han skrevet åtte låter tilegnet uheldige dyr som har kommet i kontakt med oss mennesker. Albumet har fått tittelen "Antropomorfi" og lanseres februar 2024.

Dette er ikke en tradisjonell dyrevern-plate (hvis noe slikt finnes) med refsende tekster om mennesker og natur. Nei, ifølge Reiersrud selv har han forsøkt å gestalte personligheten til de ulike dyrene gjennom instrumentalmusikk. Heftig gitarbasert R&B/jazz/rock/funk - innspilt live på den sagnomsuste 16 spors Otari båndmaskinen i den store forsamlingssalen hos Frelsesarméen i Oslo. En heftig lydverden som også Big Bang hadde gleden av på sin siste plate. Åtte låter signert Reiersrud - syv instrumentale og en sang skrevet sammen med Frida Ånnevik og det er materiale fra dette albumet Knut Reiersrud Band tar med seg til Hamar og AnJazz.

Knut Reiersrud har med seg en temmelig royal samling norske musikere, og de har holdt sammen siden 2006:

David Wallumrød på diverse tangentinstrumenter, Nikolai Hængsle på bass, Ola Erlien på gitar og keys og Andreas Bye på trommer.

10. mai
KL 20:30
Hamar Teater, Teatersalen
KR 410,-