Loading...

Lauren Henderson og Elio Coppola trio

ENDELIG!

Internasjonal vokalstjerne gjester AnJazz akkompagnert av fremadstormende italiensk jazztrommeslager og hans trio!

AnJazz er svært stolte over å kunne presentere en konsert med et internasjonalt stjernelag.

Vokalisten Lauren Henderson er oppvokst i Nord-Amerika, men har røtter i Panama, Montserrat og Karibien, noe som tydelig preger og fargelegger hennes musikk. Hun er en vokalist av de sjeldne som like godt behersker mainstream jazz som latinamerikansk jazz – og tilfører et tydelig personlig og spennende uttrykk. Henderson har skapt seg en internasjonal karriere og gjort konserter i Frankrike, Italia, Belgia, Spania, Tyskland, Russland, Mexico og Sør-Afrika, og har blitt utnevnt til en ny spennende stjernevokalist av Downbeat Magazine. Hun har vært å finne på Jazz Week-listene (topp 25) i seks sammenhengende uker, samt Year End Jazz Week topp 100 i 2018, og hennes nyeste album «Alma Oscura» ligger som nr. 22 på Jazz Week-listen. Dette er virkelig en jazzartist som befinner seg helt i toppsjiktet – og denne stemmen må oppleves!

Lauren Henderson synger med et varmt og tydelig uttrykk, og inspirasjonskildene er eklektiske og med et bredt spenn mellom sjangre. Hennes mangefasetterte bakgrunn fra både engelsk og spansk gir seg utslag i spennende «historiemalende» orginalkomposisjoner, og vi får også høre orginalarrangementer på kjære og kjente standardlåter.

Henderson akkompagneres av den italienske trommeslageren Elio Coppola og hans trio. Coppola (født i 1985) er allerede godt kjent på den italienske og internasjonale jazzscenen. Han har studert med den italienske mesteren Stefano Tatafiore og samt den store Kenny Washington i USA. Coppola har akkompagnert noen av verdens største jazznavn; Benny Golson, Joey DeFrancesco, Peter Bernstein, Dave Kikoski, Ronnie Cuber, Enrico Rava, for å nevne noen. Han har spilt over hele verden på de mest anerkjente jazzklubber og festivaler.

Velkommen!

 

Bilder fra konserten i galleriet under er tatt av Arnfinn Johnsen:

Media