Loading...

Lill Lindfors m. band

Lill Lindfors er nok kjent for de fleste. 

Karrieren til den finsk-svenske sangeren begynte på svenske teaterscener og i folkeparkene på 60-tallet og platedebuten kom allerede i 1961. Hun er også kjent som komiker, skuespiller, komponist og tekstforfatter. 

I 1966 vant Lindfors svensk MGP sammen med Svante Thuresson med Nygammal valsI 1978 innledet hun et livslangt samarbeid med Ketil Bjørnstad og platen Leve Patagonia kom ut. Showet De é Lindfors ble spilt med stor suksess på Börsen i Stockholm midt på 1980-tallet. Siden 1998 har hun vært svensk Goodwill Ambasadør for UNICEF.

Lindfors er veldig inspirert av Brasil og en av hennes spesialiteter er å gjøre sangene om til bossanova eller samba som tydelig kommer frem i sangen Musik ska byggas utav glädje.

Og det blir kjente internasjonale slagere og sambarytmer, egne hits og dykk innom den rikholdige svenske visesangtradisjonen der navn som Cornelis Vreeswijk og Evert Taube er sentrale da hun åpner AnJazz onsdag 9. mai.

Med seg har hun bandet sitt bestående av Mads Norrefalk (gitar), Magnus Lindgren (sax), Rune Arnesen (trommer)   og Gjermund Silset (bass).

Onsdag 9. mai kl. 20.00 i Hamar Teater, Teatersalen.

Mer om Lill Lindfors finner du på hennes hjemmeside og på Wikipedia.

Hør hennes nyeste plate Det var en lördag afton i Spotify