Loading...

Linda Eide: "Gi Jazz!"

Foto: NRK/Tore Zakariassen

 

Sammen med pianist Sjur Hjeltnes gir Linda Eide oss jazzhistorien fortalt gjennom jazzens mange uttrykk og begreper. Dixieland, tradjazz, rag, shuffle, blues, fusion bebop. Ja, hvem kom egentlig med bebopen? Og hva skjedde med swingen da? Og når ble saksofonen til Djevelens horn? Hvorfor sjokkerte Billie Holliday alle da hun sang Strange Fruit? Og hva skjedde med geniet Jan Johanson etter Jazz på Svenska?

Gi jazz ble bestilt til Vossa Jazz i 2023 og er en historietime det svinger av, både musikalsk og verbalt. Det er musikkhistorie, kulturhistorie og underholdende. Kall det Eides språk-musikalske guide til jazzen, om du vil. Samme det, så lenge det svinger. It don't mean a thing if it ain't got that swing. med andre ord: Det er bare å gi jazz!

Linda Eide har jobbet som journalist og programleder i NRK radio og fjernsyn i over tre tiår. Hun har mottatt en rekke priser for sin formidling, nå senest Skjæraasenprisen 2024.

Eide skriver også bøker og teaterforestillinger, og fremfører selv det hun skriver. Siden 2017 har hun frontet programmet Eides språksjov, og gjort språkopplæring til lørdagsunderholdning på NRK1. I programmet er miksen språk og musikk et av de viktigste elementene. Og selv om Linda sverger til blokkfløyte, jukser hun litt i saksofonfaget og har oppdaget 80-tallets fantastiske instrument: Wind synth!.

10. mai
KL 15:00
Hamar Teater, Festsalen
KR 380,-