Loading...

Live Maria Roggen og Helge Lien

LiveMarieRoggen_01_small

Live Maria Roggen er vokalist fra Oslo. Hun har siden 1998 vært aktiv som improviserende sanger og låtskriver innen ulike jazzuttrykk, bl.a i standardjazzbandet Come Shine, i sitt eget LiveBand og i vokalimproensemblet Trondheim Voices. Har mottatt Radka Toneff minnepris, Kongsberg Jazzfestival store musikerpris og Gammlengprisen, i tillegg til to Spellemannpriser: for jazz med Come Shine i 2002, og i åpen klasse for soloutgivelsen "Circuit Songs" i 2007.
 
Live Maria Roggen og Helge Lien utgjør en nystartet duo. Musikerne har nylig satt sammen et repertoar av låter med norsk tekst. Utgangspunktet var musikk Helge har komponert til dikt av bl.a André Bjerke. I tillegg kommer jazz- og covermateriale, noe oversatt fra engelsk, noe originalt norsk. Kjente og ukjente låter behandles med respekt og frie tøyler i et tett kommuniserende duoformat.

Helge Lien
Pianist og komponist, mest kjent fra sin egen Helge Lien Trio, som mottok Spelemannprisen 2008 for sitt siste album "Hello Troll". Har vært aktiv på den norske jazzscenen siden 2001, og har en rekke kritikerroste utgivelser bak seg med egne prosjekter, bl.a HERO og Tri O´Trang. Har de siste årene også vært fast medlem i bandet til Silje Nergaard. Mottok i 2008 Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris.

Live Maria Roggen og Helge Lien åpner AnJazz torsdag 29. april i Hamar Gamle Rådhus kl. 20.00.

Hjemmeside www.livemaria.no

Myspace: www.myspace.com/livemariaroggen

Wikipedia: http://no.wikipedia.org/wiki/Live_Maria_Roggen

Youtube: http://www.youtube.com