Loading...

Marius Neset: "In Portrait"

Foto: Roar Vestad

Saksofonisten Marius Neset vakte stor oppsikt da han slapp sitt første soloalbum «Golden Xplosion» i 2011 etter studier og musikalsk samarbeid med Django Bates ved det rytmiske musikkonservatoriet i København.

Siden det har Marius Neset skapt seg en solid karriere som soloartist og med ulike jazzensembler, kammerensembler, storband og symfoniorkestre. Han har høstet over tjue priser eller prisnominasjoner for album og fra festivaler. Blant annet flere EDVARD-nominasjoner og Spellemanspriser- og nominasjoner.

Som komponist skrev han verket «Lion» for Trondheim Jazzorkester i 2012, og etter fremføring på Molde Jazzfestival ble verket spilt inn på plate i 2014. Dette albumet ble hans første på et av Europas ledende jazz-plateselskap, ACT, hvor han totalt har utgitt 10 album i eget navn. Siden 2012 har han levert en rekke større verk for ulike ensembler og orkestre, blant annet tre verk for London Sinfonietta hvor det siste, “Geyser”, ble fremført i Royal Albert Hall september 2022. Neset har også levert bestillingsverk til storband i Bergen og København, til Rosendal Kammermusikkfestival, Bergen Filharmoniske orkester og Kringkastingsorkesteret.

Neset er en kapasitet bade som organisator, komponist, bandleder og medspiller i andres prosjekter, blant annet i Arild Andersens nye kvartett. Hans nyeste utgivelse i eget navn “Happy” utkom på ACT i 2022, men under AnJazz får vi høre Marius Neset i samspill med tre av våre største navn på den norske jazzscenen; Eyolf Dale på piano, Mats Eilertsen på bass og Audun Kleive på trommer i prosjektet kalt "In Portrait".

10. mai
KL 16:30
Hamar Teater, Teatersalen
KR 380,-