Loading...

Marius Neset Kvintett med Svante Henryson

Foto: Lisbeth Holton

Marius Neset er en norsk jazzsaxofonist, født i Bergen og bosatt i København. Han er mest kjent fra bandene JazzKamikaze og Trondheim Jazzorkester. 

Han har mottatt flere priser, blant dem Statoils Sildajazzpris i 2011, og ikke minst det prestisjefylte SpareBank 1 JazZtipendiat til Moldejazz, Midtnorsk Jazzsenter og Sparebank 1. Dette førte til bestillingsverket Lion som ble framført sammen med Trondheim Jazzorkester i 2012. Dagsavisens Roald Helgheim beskrev konserten som et høydepunkt i festivalens historie. 

Marius er per i dag en av de mest suksessfulle unge europeiske jazzmusikere, og ble i 2014 nominert til Nordisk Råds Musikkpris 2014. Han ble også hedret med Spellemannprisen samme år. 

Svenske Svante Henryson er komponist og cellist, som også spiller kontrabass og elbass. Han har vært ansatt i Oslo-filharmonien, og er i dag aktiv innen både jazz, klassisk musikk og hardrock. Hans karriere omfatter bl a samarbeid med Yngvie Malmsteen, Anne Sofie von Otter og Elvis Costello. Svante ble i 2015 tildelt Nordisk Råds Musikkpris, en utmerkelse som henger meget høyt. Svante er en uhyre spennende musiker, og miksen av hans sterke integritet og Marius Nesets fenomenale Quintet blir et musikalsk høydepunkt i 2016. 

Kombinasjonen Neset/­Henryson blir farlig god!

På scenen:

Marius Neset (saksofon), Peter Eldh (bass), Ivo Neame (keyboards), Jim Hart  (vibrafon), Anton Eger (trommer), med Svante Henrysson (cello). 

Sted: Teatersalen, Hamar teater
Tidspunkt: 05.05.2016 kl. 21.30