Loading...

Melanie Scholtz trio

Melanie Scholtz er en Sør-Afrikansk multi-prisvinnende jazzsanger og komponist.

Hun har spilt piano fra 5-årsalderen og har studert opera ved The University of Cape Town Opera School hvor hun ble uteksaminert i år 2000 med Cum Laude Performer's Diploma i opera.

Hun har siden utgitt fem vellykkede soloalbum og har vunnet flere priser. I 2010 fikk Melanie tittelen Standard Bank Young Artist for Jazz og i 2012 vant hun alle tre prisene i den prestisjefylte Jazz Revelations-konkurransen som en del av Jazz a Juan-festivalen i Frankrike.

Hennes samarbeid med anti-apartheid-aktivisten og poeten James Matthews under navnet Freedom's Child synliggjorde apartheid-kampen, og ved å tonesette Matthews' lyrikk kunne budskapet nå ut til en ny generasjon sørafrikanere.

Melanie har opptrådt over hele verden, inkludert hennes hjemland Sør-Afrika, Tsjekkia, Slovakia, Tyskland, Frankrike, Italia, Norge, Sverige og USA. Hun opptrådte sammen med Kurt Elling på Joy of Jazz-festivalen i Johannesburg i 2012, med Cape Town Philharmonic og Hugh Masekela i 2015, og jammet med Bobby McFerrin under Anjazz-festivalen i 2011!

Melanie har også et solo loop-prosjekt under navnet The Lone Looper, hvor hun benytter en loop-machine for å skape musikk ved å legge lag på lag og loope sin egen stemme.

I juli 2018 var Melanie en del av Centennial celebration showcase-konserten på Dizzy's ved Jazz at Lincoln Centre som en del av et program til ære for president og menneskerettighetsforkjemper Nelson Mandela med et prosjekt kalt The Descendants – An African Sextet in New York.

Melanie holder til i East Village, New York og er ansatt som vokallærer ved 92 Y School of Music og blir jevnlig invitert til Jazz at Lincoln Centre der hun gir workshops i forbindelse med konferanser og events.

Medvirkende:
Melanie Scholtz – vokal, Anders Aarum – piano og Jo Skaansar – bass.

Sted: Hamar teater
Tidspunkt: 10.05.2019 kl. 20.30