Loading...

Ola Kvernberg

Percussion-driven steam engine.

Ola Kvernberg er i ferd med å etablere seg som viktorianeren i norsk jazz. Forrige gang tok han for seg tannhjul, mekanikk og tikkende urverk i det ambisiøse prosjektet Mechanical Fair. Nå er det dampmaskina som står for tur. Steamdome er et navn som smaker av Dickens og Livingstone, av tåke, opium og et svett, pesende lokomotiv på vei mot mørkets hjerte.

Men det er jo til sjuende og sist musikk. Steamdome er intenst perkussivt med ikke mindre enn tre trommiser som sørger for at fyrkjelen aldri blir kald. Og med orgel, feler, gitarer og bass på toppen blir det glohett i vogna.

Kvernberg har under arbeidet med Steamdome latt seg inspirere av blant andre Fela Kuti, Ennio Morricone, Weather Report, Nigeriansk folkemusikk ("Ogene"), Todd Terje og Nils Petter Molvær.

Ole Kvernberg – fele, bratsj, gitar. Øyvind Blomstrøm – gitar. Daniel Buner Formo – orgel. Nikolai Hængsle Eilertsen – bass. Erik Nylander – trommer. Hans Hulbækmo – trommer. Børge Fjordheim – trommer.

Ola Kvernberg er en av Norges mest profilerte jazzmusikere og høster anerkjennelse langt utover landets grenser som musiker, bandleder og komponist. "Det er pt ingen jazzfiolinist i verden som matcher Ola Kvernbergs skaperkraft som komponist, arrangør og utøver", skrev Dagbladets Terje Mosnes i anmeldelsen av "Northern Tapes" i 2013.

Etter debuten i 2000 har Ola stått i spissen for åtte plater, vært bidragsyter på over femti, og komponert filmmusikk til sju filmer. Han mottok Spellemannprisen for "Liarbird" i 2012, Amandaprisen og Kanonprisen for filmmusikken til "Jag Etter Vind" i 2013, og ble i 2014 nominert til nok en Spellemannpris (The Mechanical Fair), Kanonprisen og internasjonale Grand Scores for beste filmmusikk (Two Raging Grannies).

Han er også kjent for samarbeid med bl.a. Trondheim Jazzorkester, Stian Carstensen, Mathias Eick, Joshua Redman, Grand General, Jimmy Rosenberg, Kristoffer Lo, Motorpsycho, Pat Metheny, Hot Club de Norvége, Thomas Dybdahl og Odd Nordstoga.

Sted: Teatersalen
Tidspunkt: 09.05.2019 kl. 22.00