Loading...

Orkester Innlandet og Atle Sponberg

Orkester Innlandet sammen med fiolinist og kunstnerisk leder Atle Sponberg.

«Tangoen kan være intens, sentimental, sensuell og lidenskapelig, men også aggressiv, rå og smertefull – både komplisert og enkel på samme tid» sier Sponberg.

Orkester Innlandets nye utgivelse på LAWO Classics – «Tango 4 Strings» – er i sin helhet viet tangoen. Tangoen som uttrykksform har lenge ligget Orkester Innlandets kunstneriske leder, fiolinisten Atle Sponberg, spesielt nært. Det føltes derfor naturlig – og på høy tid – for orkesteret å gir ut en CD med tango som gjennomgangs- tema.

Og det er på tide at AnJazz implementerer Tango i sitt program!

«Tango er blitt fremført med varierende besetning opp gjennom historien», sier Atle Sponberg. «Derfor har jeg gjennom årenes løp bestilt arrangementer for kun strykere, enten solo fiolin og stryk eller bare for rent kammerorkester. Det har blitt en del tangoer etter hvert, og derfor tenkte jeg det var på tide å få spilt inn alle disse, med en idé om å bevare tangoens sjel og rytme for bare strykere.»

Repertoaret på konserten inkluderer både tradisjonelle tangoer av ulike komponister, tangoer skrevet av verdenskjente Astor Piazzolla og – ikke minst – nyskrevne tangoer av Sverre Indris Joner. Joner har også arrangert de tradisjonelle tangoene på denne utgivelsen.

Fiolinist Atle Sponberg har markert seg som en mangestrenget musikant. Han er aktiv som solist, kammermusiker og orkesterleder. Sponberg er fast medlem av Det Norske Kammerorkester, kunstnerisk leder for Orkester Innlandet, og spiller tango i en rekke ensembler, blant annet med bandoneonistene Marcelo Nisinman, Åsbjørg Ryeng, Andreas Rokseth og Per Arne Glorvigen.

Atle Sponberg fikk for øvrig Spellemannpris i klassisk-klassen i april for plata "Visions of Tango" sammen med Håkon Skogstad og Trondheimsolistene!

 

Bilder fra konserten i galleriet under er tatt av Arnfinn Johnsen:

Media