Loading...

RYMDEN - Bugge Wessetoft trio

OBS! Konserten vil bli arrangert under AnJazz del 2:  22. - 29.september! Festivalpass kan benyttes.

Bugge Wesseltoft endelig til AnJazz!

Den prisvinnende norske pianisten Bugge Wesseltoft hadde lenge ønsket å spille i en pianotrio.

Som en viktig forkjemper for «Europeisk jazz som egen kunstform» (sitat Wesseltoft) var han på leting etter noe som lignet hans egne følelser for, og hans egen tilnærming til det musikalske. Det var grunnen til at han inviterte to venner og innovative krefter innen europeisk jazz til samarbeid: Magnus Öström and Dan Berglund.

De tre skrev parallell musikkhistorie helt tilbake til midten av 90-tallet, Magnus og Dan med «Esbjørn Svensson Trio» og Bugge med «New Conception Of Jazz». Begge prosjekter turnerte verden rundt, og definerte et, i internasjonal sammenheng, nytt og friskt lydbilde– med stor åpenhet for eksperimentering og innovativ tekning.

Resultatet ble en internasjonal musikalsk bevegelse som inspirerte og inspirerer kommende generasjoner.

Med sin artistplattform (og plateselskap) Jazzland var Wesseltoft en pionèr – og er fremdeles en viktig pådriver for modernisering av skandinavisk jazzmusikk.

Esbjørn Svensson Trio var det første bandet som spilte på så ulike scener som rock- og jazzklubber, klassiske konserthus og på de største scenene på musikkfestivaler verden rundt.

Rymdens musikk er basert på tre elementer: melankolsk og atmosfærisk låtskriving, dramatisk ladede rytmer, og virtuos jazzspill av høyeste klasse. I denne nye bandkonstellasjonen kan man tydelig høre inspirasjon fra moderne jazz, Bach, filmmusikk og til og med rockemusikk. Rymden – Musikk Skapt i Skandinavia.

Bugge Wesseltoft – Piano, keyboard // Dan Berglund – Bass // Magnus Öström - Trommer