Loading...

SiLyA & The Rapscallions

Sted: Hamar Kulturhus / Hamar
Kategori: Program, AnJazz 2014
Dato: 08.05.2014
Tid: Kl. 19:00
Beskrivelse:

SiLyA, født og oppvokst i Oslo, sang i skolens kor og spilte klassisk piano fra 8 års alder. Da hun var 15 år, begynte hun å danse, tok senere hovedfag i moderne / jazz dans på The Oslo National Academy of Art og var samtidig medlem av flere street dance kompanier.

SiLyAs første suksess var som vokalist i den norske gruppen Multicyde som ga ut to album og hadde tre #1 hits i Norge. Mens SiLyA var med i Multicyde spilte hun også i musikaler som Cabaret, Chicago og West Side Story.

Etter Multicyde begynte SiLyA å jobbe med publishing og låtskriverforlaget Murlyn i Stockholm som fokuserte på henne som låtskriver. Dette ledet henne til et internasjonalt nivå og til New York. I USA kom SilLyA raskt i gang med å skrive låter med produsenter og musikere fleres steder som NY, Los Angeles, Atlanta osv. noe som resulerte i blant annet en duett med Cee Lo Green.

SiLyAs talent som låtskriver har fanget oppmerksomheten til mange artister som ønsker å fremføre sangene hennes. Låtene hennes er gjort av store amerikanske, australske og europeiske artister som har solgt til gull internasjonalt. Blant dem var den første singelen "Sneakernight” på Vanessa Hudgens' andre album og singelen "Kiss Your Mama" for den australske pop-divaen Vanessa Amorosi. Etter å ha vært fast artist på "The Living Room" i NYC, spilte Silya inn live albumet Peel Away.

Høsten 2013 deltok Silya i "STJERNEKAMP" på NRK1 og tok Norge med storm. Låter som "Make You Feel My Love" (Bob Dylan), og "You Got The Love" (Candi Stanton) ble store TV-øyeblikk og det norske TV-publikummet omfavnet henne. 

Silya har sitt faste band "SiLyA & The Sailors" i New York og sammen har de også spilt inn sin egen låt "SUCKA" som hun fremførte i finalen og gikk til nr. 1 på Itunes.

Norgesturneen hennes har utsolgte konserter overalt.

8. mai åpner hun AnJazz i Kulturhuset og dit har hun med seg fullt band og blåsere.