Loading...

Tord Gustavsen Trio

Tord Gustavsen er tilbake i trioformat, med ny bassist og ny vinkling på den melodiøse og ettertenksomme jazzen som har fengslet lyttere over hele verden.

Tords tre trio-album fra 2003 til 2007 – «Changing Places», «The Ground» og «Being There» – fikk oppsiktsvekkende respons fra både publikum og kritikere, og trioen opplevde som første band noensinne å få et instrumental- album på første plass på VG-lista i Norge og høstet stor anerkjennelse fra kritikere verden over.

Tord Gustavsen har samarbeidet med blant annet Solveig Slettahjell, Kristin Asbjørnsen, Mahsa Vahdat, Det norske Jentekor, Oslo Domkor og SKRUK, samt arbeidet som kapellmester og musikalsk leder. Han har vunnet Spellemannsprisen og NOPAs Musikkpris for beste populærmusikalske komposisjon, og mottatt tallrike andre kritikerutmerkelser. Hans album fra 2016, med vokalisten Simin Tander, ble kåret til et av årets 12 beste album i Tyskland uavhengig av sjanger. Tord har turnert aktivt i store deler av verden og spilt på festivaler og i konserthus fra California til New Zealand.

Nå re-lanseres Tord Gustavsen Trio med den profilerte bassisten Steinar Raknes som nytt medlem, sammen med trommeslager Jarle Vespestad, som har vært med på alle utgivelsene. Steinar bringer sin egen form for virtuose fundamenter og sterke solistiske innslag inn i trioens etablerte univers, og beriker helheten med nye musikalske lag.

Med utsøkt følsomhet og intenst samspill leverer denne trioen melodiøs og kreativ kammerjazz. Repertoaret er en musikalsk dialog mellom Tords originalkomposisjoner, salmetoner og frie improvisasjoner. Alt finner sin naturlige plass i det nye, men gjenkjennelige Tord Gustavsen-universet – et univers der den sterke melodien leder an, og den meditative tilstedeværelsen bestemmer hva som skjer videre.

10. mai
KL 18:30
Aulaen på Domkirkeodden
KR 380,-