Loading...

Trio Tonk

Tidligere i år døde den legendariske jazzmusikeren Horace Silver. Han regnes blant de store i jazzhistorien, både som pianist, komponist og orkesterleder. Silver er også blitt kalt «the father of funk». Dette skyldes at han tidlig begynte å trekke inn elementer fra gospel og blues i den rådende jazzen på 50-tallet. Hans komposisjoner har derfor ofte dette preget av å være både utfordrende og folkelige samtidig, elsket av både musikere og tilhørere. 

Pianisten Oddbjørn Blindheim - som nå forøvrig bor i Hamar - gav for noen år tilbake ut en trio-CD med Silver-låter som en hyllest til komponisten, «Horace Hello»( Gemini) . Plata ble gitt strålende kritikker både her til lands og internasjonalt. I Japan fikk den topplassering i kritikeravstemninger og hadde gode salgstall. En kritiker i det kjente engelske magasinet «Jazz Journal» kåret CD’en til å være blant de 10 beste jazzplater utgitt det året. Og ikke minst - det kom brev fra Horace Silver personlig etter utgivelsen, der han takket og berømmet innspillingen. Han omtaler den også i sin selvbiografi, som kom ut for noen få år siden.

Nå er altså legenden død, men hans musikk er i høyeste grad levende. Den spilles over hele verden. Også her på Hedmarken. Oddbjørn Blindheim har satt sammen en trio her i Hamar med to eminente medspillere, Morten Stypet på bass og Mats Lillehaug på trommer. Trioen har gått inn i Horace Silvers musikalske verden og kommet ut med et konsertprogram som de vil presentere fredag 8.mai klokka 17.00 på Nagomi! 

Mat og musikk - passer perfekt! 

GRATIS ARRANGEMENT - VELKOMMEN! 

Oddbjørn Blindheim - piano
Mats Lillehaug - trommer
Morten Strypet - bass. 

Sted: Nagomi
Tidspunkt: 08.05.2015 kl. 17.00